Mijn favoriete coastwalk in de Algarve

november 2019

De kustlijn van de Algarve is misschien wel één van de mooiste van Europa. De combinatie van een azuurblauwe zee, hoge rotsen en tussengelegen stranden zorgt voor het perfecte plaatje. Je hebt verschillende Coast Walks rondom de Algarve, maar de trail van Praia do Pinhão tot Farol da Ponta da Piedade is toch wel mijn favoriete coastwalk in de Algarve. 

Plof even neer of neem een duik in de zee
Tijdens deze wandeling kom je verschillende stranden tegen. Plof even neer of neem een verkoelende duik in zee. De wandeling is ongeveer drie kilometer lang en ook overdag, in het najaar, is deze wandeling prima te doen. Tijdens deze hike kom je geen steile bergen tegen waardoor de wandeling voor iedereen toegankelijk is. 

Voorbereiding coast walk
Het klinkt vanzelfsprekend, maar zorg voor genoeg water. Niks is belangrijker dan hydrateren tijdens een wandeling en in Portugal kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Ook is het fijn om gympen of andere comfortabele schoenen te dragen. Een bikini, zwembroek en handdoek kunnen ook zeker niet ontbreken tijdens de coastwalk. Er zijn namelijk genoeg tussengelegen stranden waar je een afkoelende duik in zee kunt nemen of even kunt pauzeren tijdens de wandeling. Zeker de moeite waard!

Naast deze wandeling langs de kust heeft de Algarve nog veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld mee op een foodtour of bezoek het plaatjes Faro en de omliggende eilanden.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer reisinformatie voor de Algarve? Check het hier

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Prachtige foto’s van een mooie wandeling zeg! Fijn om even weg te zijn van de toeristische drukte. Extra tip: als je een auto tot je beschikking hebt rijd dan zeker even een stukje naar boven naar Porto Covo, prachtige kustlijn en dat plaatsje is zo mooi om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *