6 x De mooiste stranden van Mallorca

februari 2023

Mallorca is met haar prachtige baaien, witte stranden en mediterraanse sfeer, een geliefde bestemming onder Nederlanders. Afgelopen zomer vloog ik naar dit Spaanse eiland en bezocht daar een paar fijne stranden. Hierbij de mooiste stranden van Mallorca op een rij. 

mooiste stranden van mallorca

Playa Cala Gran | Adres: Carrer Marques de Comillas 3D
Deze baai ligt in de populaire stad Cala D’or. Rondom deze stad vind je meerdere baaien met kleine strandjes. Ik bezocht Playa Cala Gran, volgens de kenners een van de favoriete baaien in Cala D’or en dat was te zien. Vanwege het volle strand besloot ik een plekje op de rotsen te zoeken en vanaf daar het water in te duiken. Aan de rotsen hangen verschillende trappen om makkelijk het water uit te klimmen, ideaal! Het is aan te raden optijd naar het strand te komen als je een plek op het zand wil.

Cala Pi | Adres: Carrer Pedreres 6
Deze parel is makkelijk te bereiken met de auto en heeft zulk wit zand dat het pijn doet aan je ogen.  Vanaf de auto wandel je via een paar trappen makkelijk naar beneden en kom je aan bij de baai. Het water in de baai is vrij ondiep dus dit maakt het ook geschikt om er met kinderen heen te gaan. Neem een duik in het prachtige water en geniet van een heerlijke dag aan dit mooie strand.

Cala Llombards | Adres: Diseminado Poligono 3
Een van de bekendere stranden is Cala Llombards. Wanneer je boven bij dit strand aankomt kijk je neer op een prachtige baai en begint je wandeltocht naar beneden. Het moment dat ik aankwam bij het strand was het gigantisch druk en zocht daarom een plek op de stenen aan de zijkant. Erg lang heb ik hier niet doorgebracht vanwege de drukte en het snorkelen wat tegen viel. Maar als je door de mensenmassa heen kijkt is deze baai een idyllisch plaatje.

Calo des Moro | Adres: Carrer de sa Punta des Baus, 14
Hoewel dit niet een strand is waar je de hele dag zult liggen kan deze prachtige plek niet ontbreken op de lijst. Dit strand is de moeite waard om te bezoeken en een duik in zee te nemen. Calo des Moro ligt vlakbij Santanyi en na een stijle klim naar beneden kom je aan bij de baai. Er is maar een klein stuk zand op dit strand, dus leg je handdoek neer op de rotsen en neem een duik in de zee. Het is een fysieke inspanning om hier te komen maar dan heb je ook wat.
Note: Het adres is de straat vlakbij de baai. Je kunt ook Calo des Moro in de navigatie intypen.

Playa de Portals Nous | Adres: Passatge a la Mar, 20
Dit strand is gelegen bij de hoofdstad Palma en ligt om de hoek van de haven. Het kalme water en het zandstrand maken dit een ideale plek om gewoon te chillen. Boven en naast het strand zijn ook twee restaurants te vinden. Dit maakt het een ideale plek wanneer je de hele dag op één strand wil blijven. Vergeet ook zeker niet even te genieten van het uitzicht van boven op het heldere blauwe water.

Platja de San Pere | Adres: 28 Camí de Manresa
Last maar zeker not least: Platja de San Pere. Het water is hier rustig en vrij ondiep en daarom is dit strand ideaal voor mensen die lekker rond willen dobberen of jonge kinderen hebben. Het strand heeft ook heel fijn zand waardoor dit voor mij een echte favoriet is. Ook kijk je uit op een prachtig gebergte wanneer je ronddobbert in zee. Win-win dus.
Note: Het adres wat hierboven staat is de straat waar je kunt parkeren. Kom wel optijd want het is een geliefde spot.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Wil je meer lezen over leuke activiteiten in Mallorca? Lees dan snel dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *