MALLORCA | De leukste To Do’s (met kids)

juni 2018

Het lijkt wel gisteren dat we als Goden -met de hele familie- genoten van een prachtige villa op Mallorca. Nu was dit stiekem een rendevu want jaren geleden (jaaaaaaaaren:) kwam ik op dit eiland om te feesten. Het enige wat ik van Mallorca zag was het nachtleven. Boy heb ik wat gemist. Want Mallorca is prachtig qua beach vibes, natuur, cultuur en food én het is maar twee uur vliegen. Dit zijn onze favoriete Mallorca To Do’s (met kids natuurlijk):

1. Ga Varen

Misschien is het wel de mooiste manier om een eiland te beleven: vanaf een boot. En natuurlijk kies je dan niet zomaar een boot, nee je kiest een yacht als het even kan! Want die zijn snel, groot genoeg om niet hard te schommelen (ideaal als je net als ik zeeziek word) en aan boord is alles wat je nodig hebt (een koelkast met koude drankjes bijvoorbeeld of een wc). Wij zijn een hele middag gaan varen met de eigenaar van ons huis (Henlee Yacht Charters) en dat vonden we allemaal -van groot tot inimini- echt een feest!

2. Eet Paella

Vanaf het moment dat we op Mallorca aankwamen had mijn vader het nergens anders over. Hij moest en zou Paella eten. Daar zijn ze op dit eiland natuurlijk ook helden in. De eerste poging (van de foto) was niet zo’n succes, door de honger gingen we bij het eerste beste (toeristische) restaurant zitten. Fout. De tweede keer nam ik dus echt de tijd om iets te zoeken en dat was de moeite waard. “Alsof er een engeltje over je tong piest” aldus m’n pa over de Paella van Restaurante Na Ruixa met o.a. verse kreeft (waarvan ik vergeten ben een foto te maken)… ik hoop dat deze woorden straks niet door onze vierjarige herhaald worden op school *slaat handen voor ogen* ;)

3. Maak een roadtrip

Als iets een fijne manier is om een plek te verkennen, is het een roadtrip. Je kiest je eigen route, kunt mooie wegen inslaan gewoon omdat het kan, stapt de auto uit als een mooie wandeling lonkt en als je -net als ik om de haverklap- wil stoppen bij mooie uitkijkpunten, dan kan dat. Een huur auto op Mallorca koste ons voor een week nog geen € 90,- inclusief verzekering. Meer dan de moeite waard if you ask me.

4. Go sight seeing

Mallorca heeft echt zoveel te bieden! Mijn favoriete deel van het eiland ligt exact aan de andere kant van de echt toeristische plekken. Alcudia is pittoresk met een leuke markt en het schiereiland bij Port de Pollenca trakteert je op prachtige kliffen, schitterende uitkijkpunten en helemaal aan het eind een vuurtoren waar je helemaal naar boven kunt klimmen (als je kind niet in de auto heerlijk in slaap is gevallen #truestory;). Het doet me denken aan Kaap de Goede Hoop in Zuid Afrika. Het is trouwens maar een uur rijden van de ene kant van Mallorca naar de andere kant. Vergeet niet om ergens te stoppen voor een lekker ijsje!

5. Enjoy the Beach life

Vlak bij onze villa lagen twee prachtige baaitjes op 4 minuten rijden. Uit elkaar gehouden door een fijn stukje natuur en avontuurlijke klauterrotsen waar Yale al zijn energie op kwijt kon. Zelfs in het weekend struikel je hier niet over de mensen en heb je in de zee -die prachtig azuurblauw is en lang tot heuphoogte blijft- alle ruimte om lekker met elkaar te dobberen. Zo ontspannen!

6. Family time @ the villa

Het is heerlijk om er op uit te trekken en het eiland te verkennen. Toch kom ik het meeste bij als we lekker bij onze Belvilla blijven. Elkaar met mini waterpistolen nat spuiten, tennissen over het zwembad heen, wedstrijdje wie de mooiste plons kan maken, memory spelen (en ingemaakt worden door een kleuter:) barbecuen, uren tafelen en samen genieten van de tijd die we met elkaar mogen door brengen. Het geluk beseffen dat we uit een land komen waar vakantie heel normaal is, dat we allemaal gezond zijn en onze ouders nog leven. Dat is -als ik er nu over nadenk- de leukste to do op Mallorca: tijd door brengen met mensen die je lief hebt. Dan verveel je je geen moment!

Lfs,
Vi

 

 

Meer Spanje

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *