THAILAND | Bounty eiland Koh Ngai

maart 2015

Na een onvergetelijk mooie tijd op Koh Mook was het tijd voor de volgende bestemming. Met flinke tegenzin én pijn in mijn hart pakte ik m’n koffer in, want ik wil eigenlijk nooit meer naar huis als ik het ergens fijn heb. En een paradijs verlaten is natuurlijk alles behalve leuk. Wie zegt dat het volgende eiland ook zo mooi is? Net toen ik mezelf overtuigd had dat alles hierna wel een down-grade moest zijn bleek het tegendeel waar te zijn. Meet bounty eiland Koh Ngai.

Bounty eiland Koh Ngai
Koh Ngai
Net als buurmeisje Koh Mook ligt Koh Ngai (ook wel Koh Hai genoemd) in het Zuiden van de Andamanse zee. Het mini eiland is maar 4 km. breed en 2 km. lang. Met de longtail boot vanaf Koh Mook is het nog geen uurtje varen. Als het eiland in zicht komt kijk ik m’n lief en ouders glunderend aan. OMG, hier is het nog mooier! Are you kidding me?

Koh Ngai Thapwarin resort
Sleep
Het zeewater staat zo laag dat we het laatste stuk naar het eiland door het water moeten lopen. Voor ons in het spierwitte zand en omringd met palmbomen ligt ons thuis voor de komende week, Thapwarin resort. Net als de andere resorts op het eiland telt ons resort maar een paar huisjes. De bungalows zijn liefelijk Thai style huisjes die perfect in de setting passen. Op het eiland zijn maar een paar resorts en die liggen allemaal verspreid langs de 4 km. lange kustlijn. Als je zeker wilt zijn van een slaapplaats kun je dus beter niet op goed geluk aanmeren. Zeker als je niet backpackers style wilt verblijven. Van alle resorts vonden wij die van ons er by far het gezelligste en ook de beste ligging hebben.

Eat
Het eiland is zo klein dat er geen eens een dorpje is. Voor eten ben je dus aan de resorts overgeleverd. Dat klinkt rete saai, maar valt hartstikke mee. Het is juist hartstikke leuk om in het donker met een zaklamp over het strand te struinen op zoek naar een gezellig plekje om te eten. Wij hebben het meeste gegeten in ons eigen resort. Het eten is er goddelijk, so why change a winning team? Behalve de beste keuken kan er ook niks op tegen het idyllische terras. Iedere dag lag lagen we languit in de lounge loveseats weg te dromen bij het ansichtkaart waardige uitzicht. Tip: dagelijks van 16:00 tot 18:00 is het happy hour en krijg je 30% korting op alle drankjes.

Bounty eiland Koh Ngai
What to do
Op Koh Ngai is het vooral keihard genieten van het bounty leven. Relax no stress. Een wild nachtleven is er (gelukkig) niet. Gezellig borrelen kun je doen bij de resorts langs het strand. Mr. Jacks Bar was onze favoriete stek . Laid-back, goeie cocktails, rastafari’s en dansen op reggae tot aan dubstep.

#Snorkelen
Voor het eiland ligt een rif waar je prachtig kunt snorkelen. Als het eb is trekt de zee zich zo ver weg dat je zelfs naar het rif kunt lopen. Vergeet je waterschoenen niet en kijk uit voor zee-egels. Die wil je niet in je teen hebben hangen. Aan de andere kant van het eiland krioelt het dichtbij het strand al van de visjes.

Bounty eiland Koh Ngai
#Mini jungle trekking
Op de strook strand na is het eiland bedekt met jungle. Via de jungle kom je op de stranden aan de andere kant van het eiland. Je moet er een zweterige tocht voor over hebben, maar de beloning is groot. Prachtige -ik-ben-alleen-op-de-wereld stranden en nul resorts.

Bounty eiland Koh Ngai
#Be sporty
Ik hou van het bounty leven, maar ik moet mezelf wel minstens 1x per dag in het zweet werken om te kunnen genieten van het niks doen. Daarom begon ik mijn dag met een run langs het strand of een kilometer baantjes trekken in de zee. Heerlijk om de dag zo te beginnen en tegelijkertijd ideaal om de wijntjes van de avond ervoor er af te krijgen;)

Bounty eiland Koh Ngai
How to get there
Het is natuurlijk afhankelijk van waar je vandaan moet komen, maar in principe is het net als naar Koh Mook het makkelijkste om een binnenlandse vlucht naar Trang te nemen. Daar kun je in de hal van de airport kun je een taxibusje regelen naar de pier waar long tail boats naar het eiland varen.

Bounty eiland Koh Ngai

Zoals alle leuke dingen was dit avontuur eigenlijk ook weer veel te snel voorbij. Toen we op de boot terug naar het vast land stapten hebben we gelijk met elkaar afgesproken dat we volgend jaar terug gaan. En dan zeker voor een maand!

Manon

Bounty eiland Koh NgaiBounty eiland Koh Ngai

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Malou schreef:

  En ook dit ziet er weer geweldig uit!!

  1. Manon schreef:

   bijna te mooi om waar te zijn he:) Lfs

 2. Bram schreef:

  Wat een fijn eiland zeg! Bedankt voor het delen.
  Vraagje: wij willen met een groep van tien personen, inclusief twee peuters, die kant op. Weet jij of er accommodatie is voor zo’n grote groep? En is het aan te raden om met twee kleine kinderen van twee en vier zo’n tocht te maken? We komen via Bangkok.

  Hoor het graag!

  Groet,
  Bram

  1. Manon schreef:

   Hey Bram. Dit eiland is geweldig mooi, ik denk er nog vaak aan terug:) De ongerepte natuur en de rust zijn een genot. Met zo’n grote groep mensen is zeker geen probleem. Gewoon gezellig meerdere huisjes naast elkaar boeken:) Reserveren is wel een must, want de accomodaties zijn beperkt. Voor kids lijkt het me ook helemaal geen probleem. Ik heb er veel mensen met kleintjes gezien. Wij zijn vanaf Bangkok naar Trang gevlogen en daar met een longtail boot naar het eiland gevaren. Op de airport in Trang kun je dat allemaal regelen. Easy does it:) Heel veel plezier als jullie gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *