Paradijselijk Koh Mook

In januari was het alweer 5 jaar geleden dat ik voor het laatst in Thailand was. Mijn lief en ik gingen er toen heen omdat ons een hele heftige periode te wachten stond. Om op te laden voor wat er komen ging en alleen maar te genieten van elkaar besloten we om samen een paar weken de paradijselijke Thaise zon op te zoeken.

Afgelopen januari keerden we terug naar Thailand. Deze keer samen met m’n ouders. Het werd een prachtige reis met een emotioneel randje. Een afsluiting van de tot nog toe moeilijkste tijd uit m’n leven. De cirkel was weer rond.

Thailand Koh Mook
Koh Mook
Soms hoor ik mensen zeggen dat Thailand passé is. Ik begrijp wat ze bedoelen, want tegenwoordig moet je goed zoeken om de echte pareltjes te vinden. Ver weg van party eilanden als Koh Phi Phi of Koh Phangan.

Thailand Koh Mook
Precies zo’n pareltje hebben we gevonden in het Zuiden van de Andamanse zee: Koh Mook. Authentiek Thais zoals er nog maar weinig eilanden zijn. Geen auto’s, opdringerige verkopers of schreeuwerige nachtclubs. Hier loop je over zandwegen en lig je op verlaten stranden. Alle ingredienten om ieder vezeltje in je lijf te ontspannen.

Thailand Koh Mook
Op de longtail boot naar het eiland speelt de wind vrolijk met m’n haren. Als ik in de verte het eiland zie opdoemen gaat er een golf van intents geluk door me heen. Verborgen achter m’n zonnebril slik ik stiekem een traantje weg. It’s good to be back!

Thailand Koh Mook
Sleep
Er is 1 klein dorpje op het eiland waar vooral low budget accomodaties zijn. Voor iets meer luxe is een resorts de betere optie. Wel slim om van te voren boeken, want er zijn er niet zo veel en ze zijn ook nog eens kleinschalig. Ons huisje is een romantische bungalow in Sivalai Beach resort. Oogverblindend mooi gelegen op de punt van het eiland. Ik had gelezen dat ze dit deel van het eiland de Maladiven van Thailand noemen en daar is niks aan gelogen. Het is bounty met een dikke hoofdletter B. Vanuit ons huisje stappen we zo met onze voetjes in het hagelwitte zand en duiken we de azuur blauwe zee in. Nooit meer naar huis…

Thailand Koh Mook
Eat
Eten in Thailand kan eigenlijk niet fout gaan. Net als sushi kan ik het iedere dag wel Thais eten. Het is makkelijk om aan te schuiven in het resort, maar het is eigenlijk veel leuker om naar het dorpje te wandelen. En het is veel goedkoper:) In de huiskamer achtige restaurantjes tussen de locals geniet van top kwaliteit eten. Oh en de sapjes! Vers geperste sapjes waarvan je de vitamientjes uit het zongerijpte fruit zo in je lijf voelt stromen . Love it!

Thailand Koh Mook
What to do
Keihard feesten gaat je hier niet lukken. Dan ben je echt aan het verkeerde adres. Hier is alles tranquilo. Geniet van de rust en lees eiindelijk het boek dat al maanden naar je ligt te kijken. Tuurlijk hoef je heus niet alleen maar op je resort te hangen.

#Snorkelen
Huur een longtail boot naar de omliggende eilandjes. De onderwaterwereld is er verrassend mooi met grote groepen vissen en kleurig koraal.

Thailand Koh Mook
#Had Farang beach
Aan de andere kant van het eiland ligt dit prachtige strand. Lopend ben je er in een half uurtje. Als je te moe bent om terug te lopen pak je gewoon voor 50 bath pp een tuktuk terug. Ga lekker lunchen in Dada restaurant op de klif aan de rechter kant van het strand. Het uitzicht is adembenemend mooi.

#Emerald cave
Via een 85 meter lange onderwater tunnel kom je in een lagune die omring is door kalkstenen rotsen. Door de donkere grot zwemmen is best een beetje eng, maar wat je ervoor terug krijgt wil je niet missen.

Thailand Koh Mook
#Bar William
Brabo William kwam 7 jaar geleden toevallig op Koh Mook terrecht en is er blijven plakken. Ieder jaar van november tot april is zijn bar aan het strand geopend. Hier moet je echt een drankje doen. En je weet, de Brabantse nachten zijn lang;)

Thailand Koh Mook
How to get there
Vanuit Amsterdam vlieg je in 11 uur rechtsstreeks naar Bangkok. Daar pak je de taxi naar Don Muang airport voor nog een uurtje vliegen naar Trang. In de hal van de airport kun je een taxibusje regelen naar de pier waar long tail boats naar Koh Mook varen.

Thailand Koh Mook
Koh Mook we hebben intens van je genoten. Je wilt niet weten hoe vaak we het nog over je hebben. Ik zou er zelfs bijna mijn regel om niet 2 keer naar dezelfde plek te gaan voor overboord gooien.  Gelukkig was de bounty pret hierna nog niet over. Onze volgende bestemming is Koh Ngai. So stay tuned…

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Thailand Koh MookThailand Koh MookThailand Koh MookThailand Koh MookThailand Koh MookThailand Koh MookThailand Koh Mook

7 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.