7 x Dit moet je weten over Penang, Maleisië

april 2018

Wat is het toch heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Om door straten te slenteren en je volledig mee te laten slepen door het avontuur. Je intuïtie achter na. Zonder planning, met Google Maps. Zien waar het toeval je brengt. Zo struikel ik over de fijnste plekken (of over locals die in de rij staan voor een fijne plek). In dit artikel deel ik handige informatie over Penang in Maleisië met je. 

Geniet van de Penang koffie cultuur

In Penang heerst een koffie cultuur. Overal zijn koffie barretjes waar barristas het goddelijke zwarte goud schenken. Het is verrassend hoeveel hippe koffie barretjes je in George Town tegen komt. En de koffie is altijd goed. Mijn favorieten: Mugshot Café (probeer naast de koffie hun ‘watermeloen juice’) en Raggae place ‘Junk Café‘. Ook thee is trouwens ‘a big thing’ in deze stad.

Neem cash mee

Met bijna zestig landen te hebben bezocht, zou je denken dat ik inmiddels wel gewend ben aan alles cash betalen. Niets is minder waar. Penang herinnerde me er aan dat het naïef is om te denken dat ik met mn creditcard en paspoort overal wel kom. Hier wordt op bizar veel plaatsen nog cash geld verwacht. Stiekem ook wel leuk natuurlijk. Vergeet niet om je bankpas op internationaal te zetten.

Plan je trip naar Penang tijdens een festival

Vanwege de vele nationaliteiten in Penang, barst het er van de festivals. Chinese nieuwjaar, het Indiase Diwali of het islamitische nieuw jaar. Het is kleurrijk, totaal anders dan we in Nederland gewend zijn en daardoor op en top avontuur: prachtig!

Burkini stranden

Ja, je leest het goed: Bur-ki-ni. Maleisië is in tegenstelling tot veel omliggende landen een islamitisch land. Daar merk je tegenwoordig weinig meer van (vind ik) maar uit respect voor de bevolking kies ik dan toch voor wat meer bedekkende kleding. Je deelt het strand of je hotel -naast de vele westerse reizeigers- dus ook met dames in Burka of burkini. Een enkel strand heeft trouwens nog steeds een verbod op bikini’s. Goed om in je achterhoofd te houden. Dit is niet Zandvoort of Scheveningen.

Go art hunting

Uren kan ik het doen. Slenteren over straat en het dagelijkse leven van een nieuwe stad observeren. De was die buiten hangt te drogen, smalle steegjes waar een kat een rat probeert te vangen. Kinderen die kattenkwaad uithalen. Heerlijk! In Penang krijg je een extraatje: street art. Hier is in 2009 en 2012 een kunstproject opgezet waardoor je overal in de stad murals tegen komt. Soms met een boodschap, soms gewoon om de kijker te vermaken. Stuk voor stuk gemaakt door artiesten met skills. Wauw. Lees hier meer over in dit artikel.

Drink smart

De Moslim gemeenschap drinkt niet en in hotels zijn de alcoholische versnaperingen iet wat aan de prijs  daarom heb ik twee tips voor je:

  • Bestel in je hotel je wijntje met roomservice. Je zou denken dat dit duurder is maar niets is minder waar. Mijn glas Bordeaux was 30% (!!!) goedkoper in mijn kamer dan beneden aan de bar.
  • Little India is dé plek voor lekkere drankjes als je van cocktails houdt. Hun Coconut Toddy is populair. Ik ben er alleen niet achter of dit nu vanwege de smaak komt of omdat het zo goedkoop is (ongeveer 50 ct voor een glas).

Eet je gek

Penang is dus een van verschillende Aziatische culturen. En dat is een waar ‘Food Feestje’. Hou je van lekker eten, dan kom je hier aan je trekken. Op de food markets staan locals in de rij en verspreid door George Town vind je eten om je vingers bij af te likken. Bistro Tang in Little India (wat ook een hostel is) serveert fantastisch eten en goddelijke fruit shakes. Bij Hameediyah Restaurant (Cambel street 164A) stond een rij met minstens 40 locals buiten. En D’Tandoor deed Indiaas eten eer aan: de liefde die zij in hun eten stoppen proef je. Wil je graag op een foodmarket eten maar vind je het spannend, kies dan voor het drukste kraampje.

Informatie Penang Maleisie

Tip: ik ben naar Penang gevlogen met Qatar Airways (die vliegen sinds kort van Amsterdam naar Penang én Langkawi) net even een hogere standaard dan andere maatschappijen (voor dezelfde prijs, ik blijf een Dutchie)

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Benieuwd naar meer tips voor Maleisië? Check het hier

informatie Penang Maleisië informatie Penang Maleisië

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Noor schreef:

    Wist je dat Jimmy Choo (van de schoenen) uit Penang komt? Leuk blog. GRt, Noor

    1. Viola schreef:

      Hai Noor! Hahaha dat wist ik niet. Dat was een mooie kans geweest om een paar te scoren *slaat handen voor ogen*. Fijne avond! Lfs, Vi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *