Doen: Street art tour George Town, Penang

Het is een ware attractie geworden: de street art tour van George Town. In 2009 en 2012 is er een kunstproject opgezet die de bekendste stad van Penang heeft omgetoverd tot een soort outdoor expo. Lokale verhalen zijn verteld in een taal die iedereen spreekt: beeldtaal. Prachtig! Met de nodige dosis humor en natuurlijk met het in kaart brengen van maatschappelijke problemen zoals je van straatkunst gewend bent. Een aanrader om hier de tijd voor te nemen en je mee te laten voeren langs al deze toffe werken.

Street art tour George Town: loop of fiets

Het centrum van George Town is lekker compact. In mijn ogen perfect om rond te wandelen en de art op te speuren. Met de fiets kan ook, dat heb ik gedaan. Ben je nou net als ik gek (G.E.K.) op straatkunst en wil je overal foto’s van maken dan zou ik de fiets op een ander moment huren (want fietsen is ook echt een aanrader:) en de street art tour met de ‘de benenwagen’ doen. Het kostte me meer tijd om steeds m’n fiets te parkeren:)

3-dimentionale kunst

De street art in Penang heeft bij een deel van de werken een duidelijke signature. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van iets tastbaars (vaak een fiets) en daar is een schildering aan toegevoegd. Hierdoor zie je nog meer een verhaal en gaat het werk nog meer leven. De maker is de 31 jarige Ernest uit Litouwen. Door zijn werken in Penang werd hij door de BBC ‘de Banksy van Maleisië’ genoemd.

De foto’s spreken denk ik voor zichzelf. geniet mee!

Lfs,
Vi

Vliegtip: ik ben naar Penang gevlogen met Qatar Airways (die vliegen sinds kort van Amsterdam naar Penang én Langkawi) echt een fijne organisatie met hoge kwaliteit.

Reistip: Zorg dat je extra overstap tijd hebt (ruim 24 uur bijvoorbeeld) zodat je een city trip Doha aan je reis vast kunt plannen. Gratis en voor niks:)

Street art Penang 3Street art Penang 2   Street art Penang 1

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.