Wat te doen op Lombok? Scooters, watervallen en strand

oktober 2016

Vanuit Java vertrek ik naar het volgende eiland van Indonesië: Lombok. Deze vijf dagen staan in het teken van zon, zee en strand. Lombok is prachtig en heeft misschien 20% van het toerisme van Bali en is minstens zo mooi. Ik kan je vertellen: ik ben een beetje verliefd geworden op Lombok. 

Start in Kuta Lombok
We verblijven in Kuta, surfers paradise. Haast kennen ze hier niet en iedereen is aardig voor elkaar. We suppen, nemen surflessen en ’s avonds doen we een klein dansje in een van de vele barretjes waar diezelfde locals prima mengen met de Aussies, Dutchies en Fransen. Kuta bestaat uit niet veel meer dan 2 grote straten vol met homestays, restaurantjes en surfshops. In een vloek en een zucht ben je er doorheen. En dat is juist wat dit zo’n heerlijke plek maakt. Het is gezellig, gemoedelijk bijna. En wil je dat ontvluchten? Stap op je scooter en tuf langs de mooiste stranden, eet vervolgens in een van de kleine warungs langs de weg en beklim een berg voor de zonsondergang.

verliefd-op-lombok10

Verken het eiland op de scooter
Omdat we Lombok natuurlijk niet kunnen beoordelen op alleen Kuta besluiten we onze scooter te pakken en een trip rondom het eiland te maken. Van het zuidelijkste puntje op zoek naar watervallen in het uiterste noorden. Na 4 uur, een kleine 150 km, houten billen en een prachtige rit vinden we waar we voor komen. En ook hier stelt Lombok ons niet teleur. Vanuit de groene bergen komt het heldere, koude water met enorme kracht naar beneden. Een ideale manier om al het scooterstof van ons af te spoelen.verliefd-op-lombok2

Rondje Lombok, 300km op een scooter

Rondje Lombok, 300km op een scooter

Senggigi 
Na de watervallen rijden we nog 2 uur rijden naar Senggigi. Dit is plek vanuit waar iedereen naar de Gili’s vertrekt. Een kleine inschattingsfout zorgt ervoor dat we hier in het pikkedonker aankomen na een heftig ritje door het drukke verkeer zonder licht en met tot 2 keer toe een lege tank. Senggigi is net zo surfer als Kuta, maar kent ook wat luxere beach clubs en resorts. We eten en slapen er heerlijk, maar vertrekken toch met veel plezier weer naar onze home away from home. Want dat is Kuta misschien wel een beetje. Ook met dank aan onze super fijne homestay.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips voor Indonesië? Check het hier

verliefd-op-lombok9

verliefd-op-lombok1

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Jet schreef:

    Wow Fiek wat een prachtige foto’s en een heerlijke reis volgens mij! Lombok gaat nu zeker ook op mijn lijstje! X

  2. Super mooi! De natuur ziet er prachtig uit en dat het minder toeristisch is, spreekt me erg aan! Vooralsnog ben ik nog nooit in Azië geweest… misschien moet daar toch maar eens verandering in komen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *