Wat te doen op Coron, Boracay en El Nido in de Filipijnen? De beste tips!

januari 2015

Er gaat niks boven een bezoek aan eilanden met witte stranden, helder water en palmbomen. Als je een bezoek brengt aan de Zuidelijke eilanden van de Filipijnen ben je hiervoor aan het goede adres. In dit artikel vertel ik je wat te doen in Coron, Boracay en El Nido, deze parels van eilanden wil je niet missen tijdens jouw bezoek aan de Filipijnen.

De schoonheid van El Nido
Het is tijd voor de warmte van El Nido (Palawan). Wat een decennium geleden nog een echt vissersdorpje was, is langzaam aan het transformeren tot de hang out place van de ervaren backpacker. Je kunt hier gerust twee dagen uittrekken om je per bangka (boot) langs Small Lagoon, Big Lagoon, Hidden Beach te laten voeren. De kleur van het water, samen met de ruwe rotsen van eilanden, doet even vermoeden dat het een kartonnen filmset is, zo onwerkelijk is de schoonheid. De scootertocht op het eiland naar Nacpan Beach is een uitdaging, maar leuk is het wel. De inmiddels traditioneel verklaarde zonsondergang op Las Cabanas mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan El Nido.

varen in el nido

Wrakduiken in Coron
Na een kleine week verliet ik El Nido. Per boot vertrok ik naar Coron, het (wrak)duikwalhalla van de Filipijnen. Zo ligt het wrak Olympia Maru, waarbij het schip op haar kant ligt. In 1944 bombardeerden de Amerikanen deze Japanse vloot. Dit gebeurde nadat de Japannners de Filipijnen hadden bezet en Pearl Harbor (1941) aanvielen. In eerste instantie lag de Japanse vloot rondom Manilla, maar als snel voer men richting het zuiden in de veronderstelling te ontkomen aan de Amerikaanse tegenaanval. De scheepswrakken rondom Coron bevestigen het Japanse ongelijk.

Wat te doen op Coron, Borocay en El Nido

Sprookjesachtig Apo Reef
Waar Coron bekend staat om het duiken rondom scheepswrakken is Apo Reef bekend om het tweede grootste reef van de wereld. Na een lange, warme tocht per bangka en minivan ben je in Sandakan, op 2 uur varen van het Apo Reef. Eenmaal in Apo Reef heb je gegarandeerd de rest van de dag een lach op je gezicht. Duiken met haaien en schildpadden afgewisseld met snorkelen tussen de dolfijnen in kleurrijk koraal is absoluut de moeite waard. De ervaring was betoverend mooi.

Wat te doen op Coron, Borocay en El Nido

Boracay kiting
Eenmaal aangekomen in Boracay is het even wennen aan de drukte en hordes toeristen op White Sand Beach. Het eiland kent gelukkig ook een ander strand, het kitesurf gedeelte. Als onervaren kiter maken je mooie gebruinde benen hier plaats voor gegarandeerde schaafwonden, blauwe plekken en nieuwe littekens. Na wat praktische uitleg en wat achtjes met een kleine kite is het tijd voor het echte werk. Het belangrijkste en repetitieve mantra is “Don’t Pull the Bar”. Toen ik rond mijn achtste lesuur, denderend, 20 meter met board en kite over het water aan het sjeesen was, had ik er een nieuwe hobby bij.

kitesurfen borocay

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips voor de Filipijnen? Check het hier.

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Anouk schreef:

    Oh wat lijkt me het prachtig om in dat Apo Reef te duiken, heel erg gaaf! Bruine benen lijkt me inderdaad onontkoombaar als je in de Filipinos bent en die schaafwondjes, hmmm die hebben we er wel voor over ;-)? Mooie foto’s!

  2. Mique schreef:

    Mooie foto’s! Ik ga volgende maand eindelijk naar mijn familie in Cebu <3 :D Blij om te horen dat je zo van de Filipijnen hebt genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *