Wat te doen in Weligama? De perfecte plek voor Yoga, surfen (en slapen)

november 2018

Het strand; vanaf kinds af aan is dit een plek waar ik het liefst elke dag spendeer. Wanneer ik Weligama binnenrijd voel ik dan ook spontaan een sprankje geluk in mijn lichaam. Ik zie de zee, bootjes en een zeebriesje waait door mijn haren. De Tuktuk brengt mij vanaf het busstation naar Basecamp Sri Lanka, de plek waar ik de eerste twee nachten in Weligama spendeer.

Uitzicht op zee en het beste ontbijt
Ik kom aan bij Basecamp en het voelt gelijk als een fijne plek. Het is een groot huis met een tuin eromheen. Neem plaats op de schommel in de boom, met uitzicht over zee of kom tot rust op het balkon. Basecamp wordt gerund door twee Nederlanders. Het is pas een jaar open, maar het hoogseizoen is al bijna vol geboekt en ik kan wel begrijpen waarom. Het verblijf biedt verschillende kamers aan. Zo heb je kamers met een gedeelde badkamer maar zijn er ook kamers met een privé badkamer. De kamers zijn basic ingericht maar bevatten alles wat je nodig hebt. Ook heb je beschikking tot gratis water en thee, wat niet altijd het geval is in Sri Lanka. Ohja, het ontbijt van Basecamp is het beste ontbijt wat je gaat krijgen tijdens een verblijf in Sri Lanka. Alleen hiervoor raad ik een verblijf in Basecamp al aan.

basecamp sri lanka

Yoga met een view
De eerste ochtend kies ik ervoor om een Yogales te volgen. Dit was mijn eerste les ooit, maar ik wilde het altijd al een keer proberen. De les startte om acht uur ’s ochtends op het Yoga deck wat bij Basecamp zit. Dit deck heeft een prachtig uitzicht over zee. Je hoeft geen yogamatje mee te brengen wat deze hebben ze bij het verblijf. Katie, de instructrice, gaf genoeg aanwijzingen over hoe je jouw poses kunt verbeteren. Ook na de les is ze bereid je te helpen en meer over Yoga te vertellen. Een les van 1.5 uur kost 1500 roepies, dit staat gelijk aan ongeveer 7 euro.

Surfen met de locals
Veel beginnende surfers komen naar Weligama. De zee hier is rustig en er zijn kleine golven. Dit maakt Weligama de ideale plek voor beginners. Vanaf Basecamp pak je voor een euro de Tuktuk naar het grote strand. Zij verwijzen mij door naar surfschool Badu. Vanuit Basecamp worden er geen surflessen georganiseerd omdat zij erg veel respect hebben voor de locals en hun business niet in de weg willen staan. Voor een surfles van 1.5 uur betaalde ik 2000 roepies (1o euro). Dit is inclusief de huur van kleding, een surfboard en heel veel lol met de surfleraren.

Social dinners
Basecamp organiseert elke avond een ‘social dinner’.  In de gang hangt een bord waarop iedere dag de plek van het dinner wordt geschreven.  Zo kun je kijken of je mee wil met de groep of niet. Dit is de ideale manier om andere mensen te leren kennen als je alleen reist, aangezien Basecamp geen ‘dorm rooms’ heeft en je dus alleen op een kamer slaapt. Op deze manier kom je ook bij restaurants terecht waar je anders nooit heen zou gaan. Zo aten wij in een heerlijk, authentiek Sri Lankees restaurant. Win-win situatie dus!

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips voor Azië? Check het hier

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Volgens mij ben je echt persoonlijk gereset, als je hier een twee weken rondloopt. Lijkt me echt geweldig!

 2. Maartje schreef:

  Hoi Guusje,

  Ook geweest! Leuk om te lezen hoe jij dat hebt ervaren. Wil gelijk weer terug!

  Groeten Maartje

 3. Grete schreef:

  Yoga, surfen, slapen – dat klinkt fantastisch en ik zou het nu kunnen gebruiken. =)
  Bedankt voor het delen van uw reiservaringen!
  De beste wensen,
  Grete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *