Wat te doen in Trier, Duitsland? 6 x de beste tips!

november 2019

Trier, het is de oudste stad van Duitsland, barst van de café’s en knusse eetgelegenheden en ligt in misschien wel het mooiste wijngebied van het land: Rijnland. Dit is zo’n plek waar de zomers net zo’n feest zijn als de kleurrijke herfst of de gure winter. Je frisse Riesling wordt namelijk zonder pardon vervangen door een warme glühwein op een kerstmarkt. Ik zet voor jou 6 to do’s in Trier op een rij.

Guided city tour

Deze stad is meer dan 2000 jaar oud en barst van de prachtige verhalen. De gidsen (wij hadden kregen een tour van Mrs Marleen Decroos) zijn een bron van informatie die de anekdotes graag met je delen. Een stadswandeling om je dag mee te beginnen is echt een aanrader.

wat te doen in trier

Lunch @ Weinstube Kesselstatt

De kans bestaat dat jouw stadswandeling eindigt bij de oude Basiliek. Perfect om even neer te strijken en te genieten van het uitzicht en een lunch. Binnen tussen de vele wijnen of buiten tussen het groen met uitzicht op de Basiliek. Kijk niet raar op als iedereen om je heen al aan de wijn of bier zit.

wat te doen in trier

Explore the unexplored achter de Basiliek

Veel reizigers komen de basiliek aanschouwen en vanwege de grootsheid en rijkheid van dit bouwwerk houdt daar hun stadswandeling vaak op (opzich logisch want er is een wine tasting om de hoek) Maar precies achter het indrukwekkende gebouw start de oude stad. De plek waar ooit de notabelen woonden en wat nog steeds aanvoelt als een middeleeuws stadje in deze stad. Een aanrader dus!

wat te doen in trier

Wine tasting @ Bischhöfliche Weingüter

Wie naar Rijnland gaat, die ontkomst niet aan een wijntasting. Bij Bischhöfliche Weingüter krijg je een tour door hun prachtige kelders met duizenden liters wijn. Natuurlijk proef je hun favoriete wijnen. Als kers op de taart sluit je de tour af in een extreem oude ruimte waar nog overblijfselen van vroeger te zien zijn. Dit alles geheel is stijl met een glaasje bubbles in je hand.

wat te doen in trier

Maak een wandeling (of houd een picknick) in de ‘Palace Garten’

Dit is zo’n plek waarvan je je kan indenken dat er vroeger jonkvrouwen in indrukwekkende jurken zwierig door de tuin flaneerden. Nu is het een plek om even tot rust te komen, je hoofd leeg te maken of – als het zonnetje schijnt – lekker buiten te eten met vrienden.

wat te doen in trier

Wine & Dine @ Weinsinnig

Deze knusse plek is perfect voor een winetasting en krijg je trek, dan serveren ze goddelijke ‘Flammkuchen’. Ze hebben een wand vol lekkere wijnen en is één van de twintig plekken vrij, dan mag je zelf een nieuwe fles uitkiezen om de plek te vullen. Wat een fijne plek!

wat te doen in trier

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Meer inspiratie voor een trip naar Duitsland? Check het hier.

 

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *