8 x tips om te doen in Saint-Etienne, Frankrijk

mei 2018

Ik weet nog dat ze me over deze stad vertelden ‘echt een designstad, die moet je bezoeken’. Ik dacht alleen maar ‘Ik heb niks met designsteden, maar hou van uren tafelen, Franse wijn drinken en slenteren door smalle straatjes.’ Boy, I was wrong! Design uit zich natuurlijk niet alleen in minimalistische gebouwen en kunstzinnige exposities, het uitte zich hier in de toffe aankleding van restaurants, op je bord, in de straten en bij de urban-style expo’s.  Houd je van lekker eten, shoppen, expo’s en chocolade tastings ? Dan is Saint-Etienne de place to be. Ik zet 8 dingen om te doen in Saint-Etienne op een rij. 

Saint-Etienne, de kunst van het ontdekken
De kunst ligt hier in Saint-Etienne op straat. Letterlijk. Want naast de hyper moderne gebouwen kun je slenteren door de kronkelige straatjes van het oude centrum, en zie je op de verschillende pleinen werken van designers en kunstenaars. Een mooie mix van historisch en modern.  Eigenlijk kom je ogen tekort in deze stad en dat smaakt naar meer.

wat te doen in Saint-Etienne

Zoek de gratis kunst in het centrum
Moderne werken in de stad of subtiele beelden zoals deze duiven, je vindt ze op verschillende plekken in de stad. Kijk je ogen uit en ga opzoek naar verborgen (en minder verborgen) kunstwerken.

wat te doen in Saint-Etienne

Proef de beste chocola @ Weiss
Weiss is een begrip in Saint-Etienne en ver daar buiten. Hoe kan het ook anders met een bedrijf dat zo’n rijke historie kent. Liefde met een hoofdletter L.

Laat je meenemen naar een nieuwe wereld @ Cite du Design
Deze plek is best wel omstreden omdat oude panden zijn vervangen door moderne gebouwen en natuurlijk is niet iedereen blij met zo’n grote verandering. Deze oude wapenfabriek is nu een creatief gebied met verschillende expo ruimtes die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken!

Saint-Etienne cite du design

Duik de natuur in @ Gorge de la Loire
Deze plek is absoluut adembenemend. Geen mens te bekennen, prachtige uitzichten en schitterende natuur. Een plek om even uit te blazen en simpelweg te genieten.

Saint-Etienne gorge de la loire

Proef al het goede van Frankrijk @ Demain les Vins (de wijnen van morgen)
Als ik een souvenir mee naar Nederland mocht nemen dan was het deze wijnbar geweest. De passie en kennis van de jonge eigenaar zorgt er voor dat je aan zijn lippen hangt. Een prachtige zaak, ongekend mooie en bijzondere wijnen en heerlijke kaas plankjes en vleeswaar. Hoe kan het ook anders.

Laat je smaakpapillen verrassen @ Un Elephant dans un Jeu de Quilles
Een boutique restaurant met een prachtig interieur, een schitterende wijn collectie en een award winning  menukaart. Big big like!

Saint-Etienne restaurants

Pluk de nacht @ Saint-Etienne
Ook ’s nachts geeft de stad een super relaxte vibe af. Reden om dus lekken naar huis te slenteren na het eten en van de mooi verlichte gebouwen te genieten. Met een beetje geluk kom je nog een licht show tegen die de gebouwen versieren. Je bent immers in een designstad.

Saint-Etienne

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Wil je meer inspiratie opdoen voor een bezoek aan Franse steden? Check het hier

Saint-Etienne chocoladeSaint-Etienne architectuurSaint-Etienne natuur

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *