Wat te doen in Clermont-Ferrand, Frankrijk? De 5 leukste tips!

mei 2018

De meeste van ons denken Frankrijk goed te kennen, het is immers ook het land waar miljoenen landgenoten jaarlijks naartoe afreizen voor de zon, de wijn en de stad van de liefde. Maar wist jij bijvoorbeeld dat er vulkanische gebieden in Frankrijk zijn? Ik niet, oeps! Dus reden genoeg om op ontdekkingstocht te gaan en de wereld van een vulkaanstad van dichtbij te bekijken. Maak kennis met Clermont-Ferrand!

Capital of rock… and lava
Als ik op reis ben, zijn een paar dingen bepalend voor een mooie trip: goed eten, lekkere wijn én een bijzonder verhaal. Dan ben je in Clermont-Ferrand dus precies op de goede plek. Deze stad -inmiddels populair vanwege de vele kleinschalige concerten- ligt namelijk aan de rand van een vallei, en die vallei is 8000 jaar geleden ontstaan toen lava en ondergrondswater voor een enorme ontploffing zorgde. De centrale ligging en vruchtbare grond met vele natuurlijke waterbronnen zorgde er in de middeleeuwen voor dat dit een drukke handelsplek was en dus vind je hier middeleeuwse slingerstraatjes, oude gebouwen, vele natuurlijke fonteinen, kerken en een schitterende kathedraal. Een droomplek voor de cultuur lovers.

Wat te doen in Clermont-Ferrand

Ga op historische tour door de stad (aanrader!)
Een historische tour klinkt soms een beetje alsof je naar je vroegere geschiedenisles gaat maar geloof me, er gaat echt een wereld voor je open. Onze gids -een jonge enthousiaste vrouw- heeft alle geheimen van de stad en haar architectuur met ons gedeeld. Van ieder verhaal heb ik gesmuld alsof we in een sterrenrestaurant zaten. Heb je nou geen zin in een tour, lees je dan vooraf even in. Dan vind je namelijk in de stad (gewoon op huizen), in de kathedraal en de kerken overal verborgen informatie en bijzondere verwijzingen.

kerk in Clermont-Ferrand

Doe een Cheese tasting als lunch @ Nivesse
Hoera voor de Franse eetgewoontes. Wijn en kaas kunnen hier namelijk eigenlijk altijd. De place to be is dan ab-so-luut Nivesse. Een prachtige kaaszaak met achterin één tafeltje. Kies een van hun wijnen uit en laat een plank bereiden met de lekkerste kaasjes, vleeswaren en gedroogde vruchten. De dames in de zaak spreken alleen Frans, gelukkig kom je met wijzen een heel eind. ;)

Wat te doen in Clermont-Ferrand

Drink uit een fontein
Clemont heeft meer dan 80 fonteinen in de stad. Het gevolg van de vele natuurlijke waterbronnen in de omgeving. Daarom kun je uit alle kleine fonteinen gewoon drinken. Wil je het zeker weten? Je herkent de drinkbare fonteinen aan het bekertje water.

Wat te doen in Clermont-Ferrand

Trek de bergen in
Door het bergachtige gebied is Clermont-Ferrand een broedplaats van sportiviteit. Mountainbiken, trekkings of -mijn persoonlijke favoriet- parapenten. Je kan het hier allemaal doen. Go out and have some fun.

Wat te doen in Clermont-Ferrand

Geniet van een concert (en diner:) @ La Puy de La Lune
In het kader van ‘Save the best for last’, in Clermont-Ferrand mag een (mini) concert niet in je to-do list ontbreken. Sterker nog, met zoveel optredens per week is het knap als je niet iets leuks weet mee te pakken. Mijn favoriet: Jazz club La Puy de la Lune. De oude kelder is intiem en perfect voor persoonlijke concerten, lekker eten, home made toetjes en een rum collectie om jaloers op te worden. Wat een fijne plek!

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Wil je meer inspiratie opdoen voor een bezoek aan Franse steden? Check het hier

 Wat te doen in Clermont-Ferrand  Wat te doen in Clermont-FerrandWat te doen in Clermont-Ferrand

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Martijn schreef:

    Leuk, ik ga eind van de maand naar Clermont-Ferrand toe, dus bedankt voor de tips!

    1. Viola schreef:

      Hai Martijn! Veel plezier daar, echt een super fijne plek. Hou er trouwens rekening mee dat de meeste shops iedere dag tussen de middag 2 uur dicht gaan. Vrolijke groet! Vi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *