Wat te doen op Texel? 7 x de leukste tips

mei 2018

Texel voelt als vakantie. Alleen van de tocht er naar toe word je al vrolijk. Het was tijd voor een girlstrip naar dit Waddeneiland en dus trokken wij er met z’n drieën (plus onze drie dochters) erop uit. En dat was een succes! We zijn zo fan dat we hebben besloten voortaan ieder jaar terug te gaan. Ik zet de leukste tips voor Texel op een rij. 

Tip 1 | Lunch @ Paal 17 
Wij zijn gelijk bij aankomst uitgebreid gaan lunchen bij Paal 17. Vanaf de boot ben je hier namelijk in 14 minuten. Dé plek waar ze de lekkerste kokkels en oesters hebben! En als je dan toch met je vriendinnen op avontuur bent, vier het met een glaasje bubbels. Begrijp me niet verkeerd, ons lunch festijn begon pas nadat alle drie de meisjes gegeten (of eigenlijk gedronken) hadden en met bolle buikjes in de wagen lagen, maar hé je bent op vakantie dus je hebt alle tijd.

Tip 2 | Uitwaaien op het strand
Als je ergens heerlijk op het strand kunt uitwaaien, dan is het Texel wel. Na onze feestelijke lunch gingen we -met de kinderwagens- het strand op. Het mulle zand was even ploeteren (tip: trek de wagen achterstevoren), maar eenmaal bij de zee aangekomen rolden we gewoon over het harde zand langs de kust. Wind in onze haren en gaan!

Tip 3 | Winkels & tastings
Den Burg is de hoofdstad van Texel en een perfecte plek om lekker rond te struinen. Te leuke straten, schattige huizen, lekkere koffie tentjes én het barst er van de leuke winkels. Wil je graag iets doen? Probeer een ‘chocolat tasting’ in het centrum of ga – 2km buiten Den Burg- naar Bier brouwerij Texel voor een bier tasting. Wij deden het en -zelfs ik als wijnliefhebber die nooit bier drinkt- vond het fantastisch.

Tip 4 | Go active @ De Krim
Ga je naar Texel, dan wil je natuurlijk ook op een fijne plek slapen. Wij zaten in een vakantievilla op vakantiepark De Krim. Een prachtig licht huis met schitterend uitzicht en voorzien van alle gemakken. Alle drie hadden we een eigen slaapkamer die ruim genoeg was voor een baby-reis-bed (die ze daar gewoon voor je hebben want dat paste echt niet meer in de auto). De kussens van de tuinstoelen werden een mega matras voor de meisjes tijdens het ontbijt en toen we een vrijdag middagborrel -met franse kaas en wijn- op het gazon bij ons huis hielden, ging het mega matras vrolijk mee naar buiten. Win/win. De Krim is trouwens voor alle leeftijden een succes: zwemmen, klimmen, golfen het kan hier allemaal.

Tip 5 | Verwen je zelf met een uitgebreid ontbijt, lunch of diner
Wie ons al een tijdje volgt weet het. We zijn foodies. Hoe meer gangen hoe beter, en natuurlijk met bijpassende wijnen. Daar brengt geen baby (of drie) verandering in. Wel moeten ook wij realistisch zijn. Drie dagen achter elkaar ’s avonds uit eten met babies is misschien iets te veel van het goede. Dus zochten we naar alternatieven. En die vonden we: een meergangen ontbijt (ik wist niet eens dat het bestond maar nu wil ik stiekem nooit meer iets anders), meergangen lunch en meergangen diner. Manon schreef er een heel artikel over.

culinair texel beste restaurants

Tip 6 | Verken het eiland: te voet of met fiets
Op Texel is zó veel te zien: bloembollenvelden, pittoreske dorpen, schaapjes en prachtige natuur. Na een stevige lunch is er dan ook niks lekkerder dan jezelf trakteren op de frisse buitenlucht. Het barst van de wandel en fietspaden én wist je dat je gewoon fietsen kunt huren waar de Maxi-Cosie in kan? Wat nou “met babies ben je aan huis gebonden”. See us strollin!

Tip 7 | Leer over dieren en/of de natuur
Vind je het leuk om wat op te steken over dieren en de natuur, dan kun je op heel veel plaatsen terecht. Zo zijn er natuur excursies, kun je vogels spotten, kun je wadlopen, of op de rug van een paard het eiland verkennen. Zowel bij Ecomare als Natuurmonumenten kun je excursies boeken. Speciaal voor de allerkleinsten kun je zelfs schaapjes knuffelen. How cute!

Weekend Texel met babies
Nog een korte note over de reis naar Texel. Met drie kids op avontuur gaan is niet altijd even praktisch, let’s be honest. Reden voor veel mensen om dus maar niet te gaan. Zo moesten we met twee auto’s rijden omdat er geen 3 babiestoeltjes, 3 kinderwagens en 3 volwassenen in een auto kunnen en heeft iedere baby haar eigen ritme wat om creativiteit vroeg tijdens lunch, diner of activiteiten. Toch was het een fluitje van een cent want op Texel ben je sneller dan je denkt (wij waren verbaasd) en dankzij de kids friendly vibe op het eiland is het een absolute aanrader.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Benieuwd naar meer tripjes in eigen land? Check het hier

 wat te doen op texel

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Sandra schreef:

  Als ze iets groter zijn:
  *IJsboerderij Labora; heerlijk ijs EN veel speeltoestellen voor de kinderen EN je kunt in de schuur de melkrobot bekijken. (https://ijsboerderijlabora.nl/nl/)
  *Schapenboerderij Texel: Lammetjes knuffelen en er zijn nog meer dieren EN speeltoestellen voor de kinderen. (http://www.schapenboerderijtexel.nl/nl/)

  1. Viola schreef:

   Dank je voor de tips Sandra! Goeie toevoegingen, ik krijg spontaan zin in een ijsje:)) Lfs, Vi

 2. Imre schreef:

  Leuk idee zeg. Gek hoe je als je kinderen hebt ineens vergeet om met je vriendinnen weg te gaan. Bedankt voor het opfrissen van mn geheugen, dit moeten wij ook doen! Imre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *