Zomer in Oostenrijk: de leukste tips Salzburg

juli 2019

Tijd om te vertrekken naar Salzburg. Ik hoor je denken: ‘Maar dat is toch een wintersport bestemming, is daar uberhaupt iets te doen in de zomer?’. Ja zeker! Ik neem je mee naar de zomer in Oostenrijk en geef je de leukste tips voor Salzburg. 

Bezoek het oude- en nieuwe centrum
Wanneer je door het oude centrum van Salzburg wandelt, kom je de leukste straatjes tegen. Het oude centrum van Salzburg staat dan ook op de UNESCO lijst, niet gek dus! Als je, net als ik, van oude gebouwen houdt zit je hier goed. Het fijne aan Salzburg is, is dat alles makkelijke te voet bereikbaar is.  In de Getreidegasse (hoofdstraat van Salzburg) heeft elke winkel een smeedijzeren uithangbord, zelfs de McDonald’s. Veel van deze winkels hebben deze uithangborden al jaren hangen maar ook de nieuwe winkels zijn verplicht om deze te nemen. Vergeet ook niet een bezoek aan het geboortehuis van Mozart te brengen, want dat is natuurlijk waar deze stad onder andere bekend van is.

Naast het oude gedeelte bestaat Salzburg ook uit een nieuw gedeelte. Deze twee delen van de stad worden gescheiden door de rivier De Salzach. Vergeet in het nieuwe gedeelte zeker niet om een bezoekje te brengen aan Mirabellgarten. Dit paleis stamt uit 1606 en ziet er nog piekfijn uit. De tuinen zijn heerlijk om doorheen te wandelen. Misschien denk je wel: “Goh dit komt me bekend voor”, dat kan. De scene van ‘Do Re Mi’ uit  The Sound Of Music is hier namelijk opgenomen.

Zoek het hoger op
Hou je van viewingpoints? Dan zit je goed in Salzburg. Wanneer je wandelt door de stad zijn er verschillende uitzichtpunten die zeker een bezoekje waard zijn. Eén van de mooiste uitzichten op Salzburg heb je vanaf de Hohensalzburg Fortress. Dit is een oud fort boven op de berg. Wanneer je wandelt rondom dit fort voelt het echt alsof je je even in de Middeleeuwen waant. Je kunt hier komen door de lift naar boven te nemen, de lift gaat zo snel dat je binnen 54 seconde boven bent en de lift is helemaal van glas. Dit maakt het ook extra leuk, zo kun je vanuit de lift de omgeving bekijken. Opzoek naar een ‘dinner met een view’? Bij het fort zit ook een restaurant met kleine gedekte tafeltjes en een uitzicht over Salzburgerland.

Drink bier en ga uiteten in Salzburg
Salzburg ligt op ongeveer twee uur rijden van München af. Het is dan ook niet gek dat het drinken van bier hier wel een ding is. Daarbij hoort natuurlijk het eten van Pretzels, aardappelsalade of worsten. Zelf ben ik niet de grootste bier drinker maar ze schenken hier ook Radler. Het leuke aan deze Radler is dat ze deze hier ook zelf maken en het komt dus niet uit een flesje. Breng een bezoekje aan het Augustiner bräuhaus en drink hier een biertje. De bedoeling hier is dat je zelf een bierpeul pakt en omspoelt. Vervolgens bestel je je biertje bij de man met de tapkraan en zoek een plek tussen de locals in de biertuin. Bij slecht weer hebben ze ook genoeg plek binnen.

Een goede tip voor eten in het centrum van de stad is Carpe Diem. Hier worden de meeste gerechten geserveerd in ijshoorntjes en dit is een beleving op zich. Daarnaast proeven alle gerechten hemels. Dus zeker een boek waard.

Mocht je meer informatie willen over Salzburg kun je deze site bezoeken. Naast de stad is er nog veel meer te doen in Salzburgerland.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer inspiratie voor een bezoek aan Oostenrijk? Check het hier

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *