KENIA | Spot The Big Five tijdens een safari

januari 2019

Als je in Afrika bent is op safari gaan natuurlijk een must! Met meer dan 20 nationale parken is Kenia zeer geschikt om op zoek te gaan naar de beroemde Big Five. Eind vorig jaar mocht ik naar ze op zoek tijdens een tweedaagse safari in Kenia.

safari Kenia

Tsvao National Park

We bezoeken Tsavo National Park in het zuiden van Kenia tegen de grens met Tanzania. Het is het grootste park van Kenia, de snelweg tussen Mombassa en Nairobi deelt het park in een oostelijk en westelijk deel. Wij beginnen onze game drive in het oostelijke deel om na de lunch verder te gaan in Tsavo West. Wat me meteen opvalt is dat het veel groener is dan dat ik had verwacht. Misschien komt dat omdat we middenin het korte regenseizoen zitten?

safari Keniasafari Kenia

Niet lang nadat we het park zijn ingereden zien we de eerste dieren. Een kudde zebra’s en aan de andere kant een familie wrattenzwijnen (zoals Pumbaa uit de Lion King). De rest van de dag spotten we – naast de vele antilopen, impala’s, gazelles en waterbokken –  een kudde olifanten, een (zwanger) jachtluipaard, een giraf en als klap op de vuurpijl een leeuw die een buffel aanvalt! Wat een geweldige dag!

safari Keniasafari Kenia

Magische zonsondergang

Na een volle dag dieren spotten rijden we naar Kudu Point voor een sundowner (cocktail bij zonsondergang). Kudo Point is het hoogste punt in de omgeving en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Tsavo West. Het is een van de meest magische zonsondergangen die ik ooit heb meegemaakt, mede door de dames die ons met Afrikaanse muziek verwelkomen en de Kilimanjaro (hoogste berg van Afrika) die in de verte tevoorschijn komt. Ben je met een groep op safari en wil je de dag op een bijzondere manier afsluiten, dan is dit zeker een aanrader! Behalve cocktails verzorgen kan je hier ook een geheel verzorgd bush diner eten.

safari Keniasafari Kenia

Olifanten onder je kamer

We overnachten in de Savora Salt Lick Lodge, een van de meest bijzondere locaties waar ik ooit heb geslapen. Deze lodge op palen ligt midden in Taita Hills – een gebied tussen Tsavo Oost en West in – en heeft een prachtig uitzicht over de Tsavo vlaktes.  De lodge heeft 96 kamers, een restaurant en een bar met uitzicht over de naastgelegen waterbron. Hier komen continu wilde dieren langs om te drinken. Je moet niet gek opkijken als er midden in de nacht olifanten onder je kamer doorlopen en je wakker tetteren (een stuk minder erg dan een wekker). Ook in de vroege ochtend komen de zebra’s, antilopen en waterbokken even langs om hun dorst te lessen.

#Tip: Via een tunnel kun je naar een uitkijkplaats naast de waterplas lopen waar je nog beter uitzicht hebt op de drinkende dieren.
#Tip: Vraag om een kamer met uitzicht over het water, zodat je ook ’s nachts kan genieten van alle dieren die een bezoekje komen brengen.

safari Keniasafari Kenia

Vanaf Mombassa is het ongeveer 4 uur rijden naar Savora Salt Lick Lodge. Je kunt er ook in 30 minuten naartoe vliegen, want de lodge heeft een eigen landingsbaan. De lodge biedt ook nacht game drives aan. Zeker een aanrader, want bijvoorbeeld luipaarden jagen juist in het donker. Helaas zien we deze niet tijdens onze rit, maar wel een kudde van ruim 400 buffels. Heel imposant om te zien.

safari Keniasafari Kenia

De volgende dag moeten we weer vroeg uit de veren, want er staat een ochtend game drive op het programma. Veel dieren zijn rond zonsopgang actiever – overdag is het vaak te warm – dus is de kans om dieren te spotten groter! Wij zien wederom weer een leeuw, een kudde olifanten, zebra’s en zelfs struisvogels.

Na twee geweldige dagen is het weer tijd om terug te gaan richting de kust van Kenia om de reis af te sluiten met een aantal dagen op het strand. Want in Kenia schijnt de zon het hele jaar! De perfecte combinatie van The Big Five en The Good Life.

Love,
Mijke

P.s. Wil je ook The Big Five van je bucketlist afstrepen? Deze reis boek je bij TUI.

 

Meer Kenia

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *