Restaurant Rozey Rotterdam: de veggie/vegan hotspot

juni 2019

Rotterdam heeft er een nieuw restaurant bij: Rozey. Een totaal nieuw concept wat ik nog niet eerder heb gezien. Het is namelijk een all you can eat restaurant maar dan met alleen maar vegan/veggie gerechten op de kaart. I love it.

All you can eat concept
Zelf eet ik inmiddels al drie jaar geen vlees meer en Rozey is dan dus een perfect concept voor mij om uit te proberen. Alle gerechten zijn vegetarisch en de meeste zelfs veganistisch. Het intrieur geeft ook niet het gevoel wat ik vaak bij All You Can Eat tentjes krijg ‘een vreetschuur’. Maar dit is bij Rozey totaal niet het geval. De inrichting doet me denken aan veel van de ‘hippe tentjes’ van tegenwoordig. Marmeren tafels en bar, mooie tinten groen/blauw die zijn verwerkt in het interieur en veel planten om het geheel af te maken. Rozey straalt echt een luxer gevoel uit dan de alledaagse All You Can Eat restaurants.

rozey rotterdam

Een gevarieerd menu
Het menu van Rozey is erg divers. Ze hebben koude en warme gerechten, soepen en heerlijke desserts. Ik heb verschillende gerechten geproefd: Carpaccio van biet met bio geitenkaas, gerookte amandelen en dressing van pesto, Vietnamese springroll met pinda-kokos dip, Bitterballen van draadjesvleesch, Steak watermeloen met portjus en gerookte amandelen. De uitspringer was voor mij wel het Broodje pulled jackfruit met coleslaw, krokante uitjes en BBQ saus.  De smaak was top en het broodje was een mini bun. Alle gerechten zijn in kleine proporties zodat je veel verschillende dingen kunt proberen.
Menu: klik hier

Wat kost dat?
Naast de hele sfeer is de prijs ook prima. Je betaalt van maandag t/m donderdag €32,50 voor een lunch en €37,50 voor het avondeten. Van vrijdag t/m zondag betaal je €34,50 voor een lunch en €42,50 in de avond. Dit is ook inclusief de meeste dranken. Voor bepaalde alcoholische dranken betaal je wat extra. Je mag per ronde twee gerechtjes per persoon bestellen. Dit zorgt er ook voor dat je je niet over-eet want eerlijk is eerlijk, dit gebeurt mij nogal vaak bij All You Can Eat restaurants.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips in eigen land? Check het hier

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *