Reisroute Belize | Tropische jungles en hagelwitte stranden

januari 2015

Een derde van Belize bestaat uit nationale parken. Vol ongerepte natuur met groene tropische jungles en hagelwitte zandstranden. De eilanden voor de kust zijn perfect om te snorkelen of te duiken. Belize staat bekend om haar “Blue Hole”. Deze cirkelvormige onderwatergrot is meer dan 100 meter diep en is een van de beroemdste duiklocaties ter wereld. Vanuit Tikal in Guatemala is het land makkelijk te bereiken. Met Bob Marley uit onze speakers verheugen we ons op dit relaxte land en stellen we voor jou een reisroute door Belize samen.

Reisroute Belize Reisroute Belize

San Ignacio

San Ignacio ligt dichtbij de grens met Guatemala aan de Macal rivier (goed voor cave tubing) en is omringd door jungle. We komen midden in de jungle aan en verblijven in de ecolodge Parrot Nest. Hier slaap je in boomhutten en voel je je helemaal een met de natuur. Back to basic maar wel met een lekkere warme douche.

IMG_4986 Belize

De Jungle Maya grottentour ATM

Vanuit San Ignacio doen we de Actun Tunichil Muknal, oftewel ATM tour. Dit is een tocht in een jungle grot in het Tapir Mountain Nature Reserve. We lopen door paadjes die lang geleden werden bewandeld door de Maya’s en na klimmen, klauteren en zwemmen komen we aan in het grottenstelsel. Grotten werden door de Maya’s gezien als de onderwereld. Ze offerden hier vooral jonge kinderen om de goden gunstig te stemmen. Om de grot niet te beschadigen mag niemand zijn schoenen in de grot aanhouden. Ik doe mijn schoenen uit en ontdek dat ik al 3 uur met een hagedis in mijn schoenen aan het lopen ben;). Heel bijzonder om op deze manier de geschiedenis en rituelen van de Maya’s te leren kennen.

De wondere onderwaterwereld in Caye Caulker

Picture perfect palmbomen, onverharde straten, kleurrijke huizen, een hele relaxte sfeer en je hebt Caye Caulker te pakken. We verblijven bij het heerlijke Maxhapan en voelen ons helemaal thuis bij de lieve gastvrouw Louise. Voor haar 3 kinderen heeft ze 3 vrolijke gele cabanas gebouwd en deze worden nu verhuurd. We voelen ons helemaal thuis met de fietsen die zijn inbegrepen bij ons eigen huisje. Een absolute must om te verblijven tijdens je Caye Caulker avontuur.

verblijf belize strand belize

Kreeft & Rum Punch

Het eiland is klein en overzichtelijk en chillen doe je bij de Split. Wanneer je je te snel voortbeweegt schreeuwt een lokale reggae fan je’ why so fast’ toe. En waarom zou je ook? Met een versnelling lager loop ik over het kleine en autovrije eiland. We komen hier met een missie en dat is de wondere onderwaterwereld van Belize ontdekken. Hiervoor gaan we naar het rif bij Ambergris Caye (te bereiken vanaf Caye Caulker). Het onderwater National Park, Hol Chan, zit vol met koraal en vissen. Er mag niet gevist worden in dit beschermde natuurgebied en het rif wordt streng bewaakt. We zien nursesharks, waterschildpadden, pijlstaartroggen, dolfijnen en een grote variatie aan kleurrijke vissen. ’s Avonds eten we kreeft en proosten we met rum punch: een geweldige afsluiting van een prachtige reis!

reisroute belize uiteten belize

Opzoek naar meer reisinspiratie voor Midden-Amerika? Kijk hier.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Heb jij nog tips om aan onze reisroute door Belize toe te voegen? Laat het ons weten. 

Meer Belize

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Debby schreef:

    Ohhh ik wil terug, Caye Caulker <3

  2. Zeny schreef:

    Prachtig. Bucketlist. Bedankt! :D

  3. Lisette schreef:

    Lieve Paul en Christine, leuk om jullie mooie verhalen te lezen. Die grot had ik even overgeslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *