PERU | Jungle adventures

september 2014

Na de prachtige Inca ruïnes was het tijd om de frisse berglucht van de Andes in te ruilen voor de broeierige hitte van de jungle van Peru; de Amazone. Tambopata National Reserve om precies te zijn. Zo gaaf die diversiteit in een land:) Terwijl m’n vorige jungle avonturen in Brazilië nogal back-to-basic waren, ging ik deze keer voor een tikkeltje decadent.

Niet slapen in een hangmat in de jungle of op een primitieve boot en dagenlang jezelf wassen in het water van een rivier. Nee, een sfeervol -zeg maar gerust romantisch- resort aan de oever van de Madre de dios rivier. De bungalows zijn liefelijk en in jungle stylo gebouwd. Het dak is deels open en doordat er langs alle openingen keurig minuscuul gaas is gespannen blijven de muggen buiten. Waar ze horen:)

GirlsLove2Travel Amazone02

Explore
Inkaterra resort is een heerlijke plek om in je hangmat te liggen en dromerig voor je uit te staren, genietend van de ultieme rust met af en toe een geluid van de dieren die zich verstopt hebben in het bos. Er is maar een paar uur per dag stroom, dus Wifi en een werkende gsm kun je wel vergeten. Voor een online junkie als ik in de eerste instantie geen fijn vooruitzicht, maar gedwongen afgesloten van de rest van de wereld bleek toch heel fijn te zijn. Als je zin hebt om er op uit te trekken is er ook genoeg te doen. Dagelijks worden er namelijk meerdere excursies georganiseerd. Geen hardcore Bear Grylls adventures, maar wel leuk genoeg om kennis te maken met de schoonheid van de Amazone.

GirlsLove2Travel Amazone05

Canopying
Op bijna 30 meter hoogte door de boomtoppen lopen. Tegek natuurlijk, maar best scary als je dieptevrees hebt en de zwevende brug behoorlijk beweegt als je er overheen loopt. En om het nog spannender te maken valt er vlak naast de eerste loopbrug met een hels kabaal een gigantische boom om en laat een gapend gat in het bladerdek achter. OMG! Ik heb mezelf bij elkaar geraapt. “Nou niet de pussy uit gaan hangen! Conquer your fears!” En met m’n hart bonkend in m’n keel begon ik aan de eerste van totaal zeven loopbruggen. Eerlijk is eerlijk, het is hartstikke mooi. En hoe bijzonder dat je aan de andere kant van de wereld op grote hoogte in de jungle door het bladerdak loopt?

Lago Sandoval
Na een uurtje wandelen (en een liter aan zweet lichter) stap ik samen met m’n reisgenoten in een kano. We varen een stukje door een mangrovebos en ineens doemt Lago Sandoval op. Het water is zo glad dat het de bomen langs de oever als een spiegel in het meer reflecteert. Ik kijk in stilte om me heen terwijl de vogels vrolijk door strak blauwe lucht fladderen. Deze plek is een prachtige oase middenin de jungle! Wel een bloedhete oase trouwens. Ga dus vooral het meer niet op zonder pet en sjaal om jezelf tegen de felle zonnestralen te beschermen.

GirlsLove2Travel Amazone03

Jungle tips
Op avontuur in de jungle kan best heftig zijn. Door de enorme hitte loopt zelfs als je niks doet het zweet al in straaltjes van je af. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan de hitte en je mindset moet een switch maken om oké te zijn met jezelf bezweet en plakkerig voelen. Als je dat los kunt laten kan je ook veel beter genieten. Daarbij zijn alle insecten stukken groter dan in ons landje en zeker in het regenseizoen wemelt het er ’s avonds van de muggen. Met de juiste voorbereiding wordt het een waanzinnige ervaring die je nooit meer zult vergeten.

  • Een semi-professionele survival outfit is helemaal niet nodig als je op jungle avontuur gaat. Het kost een vermogen en vaak ziet het er ook behoorlijk saai uit. Waar het om gaat is dat je kleding draagt die goed ademt en snel droogt. Ik liep dus op de dag gewoon in m’n bikiram yoga outfit en ’s avonds ruilde ik dat in voor een lange tight met een dry-fit long sleeve tegen de muggen:)
  • Neem een pet en een dunne sjaal mee. Ze zijn beide onmisbaar en multifunctioneel. Het beschermt je tegen zowel de zon als tegen vervelende insecten.
  • Gestoken door muggen wordt je sowieso, ook al loop je de hele dag met een flesje Deet te spuiten. En als je eenmaal gestoken bent is Tigerbalm de beste remedie tegen de jeuk.

Hieronder nog een kleine photo diary. Jij al zin in een jungle adventure?

 
Manon

Blue-and-yellow Macaws and Scarlet Macaws at the clay lickGirlsLove2Travel Amazone01 GirlsLove2Travel Amazone04 GirlsLove2Travel Amazone06 GirlsLove2Travel Amazone07 GirlsLove2Travel Amazone09 GirlsLove2Travel Amazone11 GirlsLove2Travel Amazone12 GirlsLove2Travel Amazone13 GirlsLove2Travel Amazone14 GirlsLove2Travel Amazone15 GirlsLove2Travel Amazone17 GirlsLove2Travel Amazone18

Meer Peru

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Christa schreef:

  Wat een prachtig mooie foto’s!

  1. Manon schreef:

   Fijn te horen Christa:) Lfs

  1. Manon schreef:

   Dat was het echt Teresa. Zo bijzonder om in een totaal andere omgeving te zijn. Ben jij wel een in de jungle geweest? Lfs

 2. Jaaa, ik ga in april/mei naar Peru en wil heel graag naar de Amazone. Moet alleen nog even kijken hoe ik dat ga regelen vanuit Cusco.

  1. Manon schreef:

   Wat gaaf! Welk deel van de Amazone wil je naar toe? Vanuit Cusco kan je prima vliegen naar de jungle. Als je tips nodig hebt, just let me know x

 3. Ziet er heel mooi uit! Wij willen hier ook graag naartoe, maar moeten even kijken of ons budget het toelaat. Hebben jullie dit zelf geregeld of met een organisatie?

  1. Manon schreef:

   Zeker doen Manouk! Echt een avontuur om nooit te vergeten. Wij zijn met een organisatie gegaan. Dat is wel het makkelijkste als je een land ver moet doorkruizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *