NAMIBIË | Wolwedans Private Camp

december 2016

Als afsluiter van onze fantastische trip naar Namibië gingen we naar één van de pronkstukken, Wolwedans Private Camp. Vanuit Windhoek vertrokken we met een transfer naar Wolwedans, zo’n 5 uur rijden en laten we de rijkunsten van onze chauffeur maar even achterwegen laten (very bad driver ;)). We waren allemaal dolgelukkig toen we het bordje Wolwedans eindelijk zagen opdoemen in de verte. Eindelijk waren we er en van Fiek had ik al de nodige dingen gehoord en gelezen waardoor ik heel benieuwd was geworden naar deze plek.

Private Camp | Wolwedans Private Camp
Als kers op de taart van deze reis verbleven we in Wolwedans Private Camp. Het woordje Private zegt het natuurlijk al. Je bent helemaal alleen, zonder andere gasten en het personeel komt alleen langs als het etenstijd is. Verder heb je het kamp helemaal voor je alleen en dat is toch wel heel erg bijzonder moet ik zeggen. Het was fijn om met de familie echt samen te zijn en goede gesprekken te voeren onder het genot van een kampvuurtje en een goed glas wijn. Dit kamp heeft 3 ‘slaapkamers’ die allemaal uitkijken op het bizarre landschap van het NamibRand park. Verder is het ook van alle gemakken voorzien en heb je per kamer en eigen badkamer. Totale luxe in een woestijn moet ik je zeggen.

Wolsedans Private Camp Namibië

Zweven in een luchtballon | Wolwedans Private Camp
Naast het totale relaxen kun je volledig zelf inplannen wat je per dag wilt doen. Ze bieden ook verschillende dingen aan en dat is erg leuk! Meteen bij aankomst regelde mijn vader een ballonvaart. Iets wat al tijden op zijn bucketlist stond en dat wij allemaal mee mochten was natuurlijk super speciaal. En ik kan je zeggen dat dat wel één van mijn vetste ervaringen ever is. Het is zo bizar dat je zo boven het landschap zweeft. Je hoort niks naast af en toe de gasblazer in je oor. Het is wel echt mega koud zo op de vroege ochtend dus ik raad je aan laagjes aan te trekken maar het is het helemaal waard want dit is iets wat ik nooit meer vergeet! En na afloop staat er een champagne ontbijt op je te wachten in de prachtige natuur. Je vergeet bijna dat je gewoon om 9 uur ’s ochtends een glas champagne naar binnen zit te werken. Geen straf verder hoor ;)!

Wolwedans Private Camp Namibië

What else? | Wolwedans Private Camp
Naast de geweldige ervaring in de luchtballon zijn er nog meer dingen die je kunt doen. Zo kun je een heerlijke massage boeken die dan in het comfort van je eigen kamp wordt gegeven! Daarnaast heb je ook nog dagactiviteiten zoals een bezoek aan NaDEET. Dit is een kamp voor kinderen waar ze leren om te gaan met het leven in een woestijn. Namibië is een heel droog land en daar moet je rekening mee leren houden. In een week leren kinderen hoe ze op een verantwoorde manier kunnen leven! Heel interessant en een goede zaak als je het mij vraagt! Verder kun je een sundowner doen. Dan gaan je voor de zon onder gaat naar een speciaal plekje in het park waar je kan genieten van de prachtige zonsondergang onder het genot van een drankje! En ik kan je vertellen dat de kleuren van die rode duinen dan nog prachtiger zijn dan overdag!

Wolwedans Private Camp Namibië

Je wordt overweldigd door de prachtige natuur. Zeker een plek waar ik ooit nog eens naar terug wil (dat wordt wel eventjes sparen maar dat heb ik er zeker voor over…).

Nog meer informatie of gewoon gelijk boeken? Check dan de site van Wolwedans Private Camp.

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Wolwedans Private Camp NamibiëWolwedans Private Camp Namibië Wolwedans Private Camp NamibiëWolwedans Private Camp Namibië

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Laurien schreef:

  Wat gaaf! Toch een land waar je vrij weinig over leest of hoort. Kun je ook iets vertellen over het klimaat? Het ziet er namelijk nogal warm uit :)

  Is bijvoorbeeld zoiets https://nl.klezzer.com/8712318025577/ aan te raden tegen de zon? Ben nog niet heel bekend met reizen in Afrika en omsterken. Maar kan me goed voorstellen dat de zon daar flink wat uurtjes maakt.

  Zijn jullie ook in het Ethosa national park geweest? Daar zou ik graag ook meer over willen weten!

  Groetjes,

  Laurien

  1. Jet schreef:

   Hi Laurien,

   Thanks voor je reactie :)!

   Zeker een land waar je mensen niet vaak over hoort maar ik ben verkocht! Ik kan je zeker wat meer vertellen over het klimaat. Ik ben in onze zomer (hun winter) in Namibië geweest. Ik vind dit een hele fijne periode om door Afrika te reizen. Denk aan niet extreme hitte en amper insecten (dit geldt voornamelijk voor Namibië). Het is er droog warm door de woestijn dus je zit niet echt weg te zweten.

   Om even in te gaan op de hoed, dat is zeker verstandig. Ik had trouwens gewoon een hoed mee die ik al had maar ik denk dat het echt ligt aan in welke periode je er naar toe gaat! In hun zomer is het er veel heter.

   Ik ben ook in Etosha geweest! Zeker ook iets wat je gezien moet hebben, de zoutvlakte is heel erg bijzonder en de kans om wild te zien is het grootste in dit park.

   Mocht je nog meer vragen hebt let me know! Er staan nog wat artikelen over Namibië op de site dus daar kan je misschien ook nog wat info in vinden!

   Liefs Jet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *