NAMIBIË | Okahirongo River Camp

oktober 2016

In Afrika reis je vaak van kamp naar kamp. Of voor ons van kamp naar kampeerplek en andersom. Zoals ik je al eerder vertelde in dit artikel reden wij rond in Namibië een grote safariauto (zeg gerust terreinwagen) en nam onze gids ons mee van plek naar plek. Dat zorgde er soms voor dat we wel hele dagen in de auto moesten zitten maar dat is het meer dan waard. Want als we dat niet hadden gedaan dan hadden we deze vette rit naar het Okahirongo River Camp gemist.

On the road in Namibië
We vertrokken voor dag en dauw richting Okahirongo River Camp. Een heftige en lange rit want we moesten één van de gevaarlijkste wegen van Namibië trotseren. Maar met zo’n beest van een auto lukt dat zeker maar je wordt wel even lekker door elkaar geschud en even lekker slapen in de auto is er dan niet bij. Maar wanneer je dan de Marienfluss bereikt kan je met 90 km per uur door de savanne cruisen. En na een dag in de auto komen we aan bij de enige rivier in Namibië die continu vloeit, de Kunene rivier.

Namibië Okahirongo

Remote camp
Okahirongo River Camp is een kamp in het noorden van Namibië en aan de andere kant van de rivier is Angola, je kunt het bijna aanraken. Het kamp bevindt zich aan een zijtak van de Kunene rivier en bestaat uit 6 tenten waaronder een familietent waar je met het hele gezin kunt verblijven. Super fijn als je besluit met kinderen naar dit kamp te reizen! Verder is dit kamp zo afgelegen van de bewoonde wereld dat je echt het gevoel hebt even weg te zijn van de realiteit. En ik moet je zeggen dat is af en toe heerlijk! Ze maken alleen gebruik van milieuvriendelijke voorzieningen, geen waterleidingen, geen elektriciteit, noem maar op. Daarmee is het Okahirongo River Camp ook bewust bezig met het leven in een woestijn.

Namibië Okahirongo

What to do?
Wij verbleven 3 nachten in dit kamp. Heel fijn want we waren al een aantal dagen van plek naar plek aan het reizen. En dan is het super fijn om even een tijdje op één plek te kunnen zijn. Het kamp biedt verschillende activiteiten aan. Zo kun je een boottocht op de Kunene doen, het Himba dorp bezoeken of sundowner wandelingen. Bij een bezoek aan de Himba’s krijg je van het kamp geld mee om wat eten mee te nemen voor je bezoek. Aan geld hebben deze mensen namelijk niks. Ze ondersteunen hiermee de local community en ze krijgen ook de kans om te werken in de kampen in de buurt. Een goede zaak als je het mij vraagt! Daarnaast is het varen op de rivier ook super gaaf, je bevindt je namelijk op dat moment in twee landen, en het uitzicht vanaf het water is ook een must see!

Namibië Okahirongo

Nog meer informatie of gewoon gelijk boeken? Check dan de site van Okahirongo River Camp.

  ♥
Jet

Namibië OkahirongoNamibië OkahirongoNamibië OkahirongoNamibië Okahirongo

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Lieke schreef:

    Wat een mooie plek zeg! Namibië staat hoog op mijn lijstje, dus ik ga ‘m zeker even onthouden!

    1. Jet schreef:

      Hi Lieke! Ik denk dat je aan mijn artikel wel kon merken hoe enthousiast ik ben over dit land en ook over deze plek! Dus als je de kans hebt zeker gaan! Laat je het me weten als je naar Namibië gaat? Ik ben ook super benieuwd naar jouw belevingen ;)! Liefs Jet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *