7 x De leukste dingen om te doen in Penang Maleisië

april 2018

Het wordt de ‘Parel van de Orient’ genoemd vanwege haar weelderige natuur. Het is een samensmelting van culturen en de keuken is om je vingers bij af te likken. Ik heb het natuurlijk over Penang, Maleisië. In dit artikel deel ik 7 x de leukste dingen om te doen in Penang.  

Penang Hill

Dit is een attractie en rustpunt in één. Met een treintje ga je de steile berg op. Boven moet je even de toeristen van je af wimpelen maar dan is dit de perfecte plek om de drukte van George Town achter je te laten. Genieten van prachtige uitzichten in de natuur en gewoon even met jezelf zijn. Je kan hier een tour boeken, ik zou een boek mee naar boven nemen en neerstrijken op één van de schommelbanken. De koffie bij The Habitat Café is trouwens zalig.

Kek Lok Si Tempel

Ik hoor mensen wel eens zeggen “als je één tempel gezien hebt, heb je ze allemaal gezien”. Ik kan me daar totaal niet in vinden. Al helemaal niet in de culturele mix van Penang. Door de vele religies zijn de tempels namelijk extreem verschillend. Mijn favoriet is de Kek Lok Si Tempel. Ik heb al best wel wat tempels voorbij zien komen in m’n leven, zo kleurrijk als deze zag ik ze nog niet eerder. Indrukwekkend!

Home stay

Dit vind ik een toffe trend. Je ziet het in steeds meer landen opkomen en het stimuleert de lokale economie op een prachtige manier. Wil je echt ervaren hoe het er in een land aan toe gaat? Dan is het het overwegen waard om één of meer nachten bij locals te logeren. Zet die hang naar x-sterren hotels voor twee dagen opzij en geef jezelf een lesje dankbaarheid. Terug naar de basis gaan brengt je meestal de mooiste inzichten.

Taman Negara Penang (National Park)

Naast kleurrijk, is Maleisië groen en dan heb ik het natuurlijk over de kleur van de natuur. Weelderig groeien tropische planten door het land en Penang doet vrolijk mee. Op het eiland vind je ook een National Park waar je kunt hiken, met een gids kan overnachten of kunt chillen op de verschillende stranden. Taman Negara betekent trouwens national park dus het klopt dat je deze naam ook in andere delen van Maleisië tegen komt. Sowieso een dag van je tijd waard.

Food Markets

Foodies opgelet. Penang staat bekend om haar goddelijke keuken! Dat kun je natuurlijk ervaren door in restaurants te eten, de locals kiezen echter voor de straat. Street food is hier hot en laten we eerlijk zijn: als het in Nederland zulk heerlijk weer zou zijn, dan hadden we ook iedere dag op straat gegeten. Food Markets kom je dus overal tegen. Probeer sowieso de Penang Assam Laksa een heerlijke bowl met een soort noodle soep gevuld met dikke rijst noodles en fijngesneden komkommer, rode peper sla, ananas, gember en vis. Nog een tip: kies voor de drukste kraam (met locals) dat is een goede graadmeter voor goed (en gaar) eten.

leukste dingen om te doen penang

The Top Komtar

Het heeft iets magisch: vanaf het dak van een mega hoog gebouw de ondergaande zon over een eiland bekijken. Turen over de zee, de lichtjes van de stad aan zien gaan en dat natuurlijk met een drankje in je hand. Om omhoog te mogen moet je een fee betalen dus ik zou rustig de tijd nemen en een flesje wijn bestellen. Why not, je bent op reis!

leukste dingen om te doen penang

Julia Street & Love Lane

Iedere stad heeft wel een straat waar de meeste reizigers zich goed vermaken. In George Town zijn dat volgens mij Julia Street en Love Lane. Love Lane doet een beetje denken aan Kho San Road in Bangkok (voor de Thailand reizigers onder ons). Veel barretjes, cafe’s en restaurants. Ook de omliggende straten zijn de wandeling waard. Vergeet trouwens niet te letten op de street art, dat zie je overal!

leukste dingen om te doen penang

Tip: Goed om te weten dat je eigenlijk bijna al deze plekken met de ‘Hop on Hop off bus’ kunt bereiken. De kosten: 12 euro voor een 3 dagen pas. Prima deal.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips voor Maleisië? Check het hier

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Lise schreef:

    Oh wat een heerlijke foto’s Vi. Krijg gelijk zin om op reis te gaan

    1. Viola schreef:

      Lekker he Lise! Heb je al iets waar je je op kan verheugen? Maleisië (en Penang) zijn absoluut een aanrader zoals je kunt zien:) Lfs, Vi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *