Must do: Helikoptervlucht over de Grand Canyon

maart 2018

Een road trip langs de Amerikaanse westkust is niet compleet zonder een bezoek aan Las Vegas. En een bezoek aan Las Vegas is weer niet compleet zonder een trip naar de Grand Canyon. En wat is nou een betere manier om de Grand Canyon te ontdekken dan met een helikopter. Ik neem jullie mee met deze onvergetelijke helikoptervlucht over de Grand Canyon.

De Grand Canyon heli tour
We vertrekken in de ochtend vanaf het vliegveld van Las Vegas, eerst richting de beroemde Hoover dam. We zien hoe de Colorado river uitmondt in het meer. Hoe het landschap steeds ruwer en onbewoonder wordt. Eenmaal boven aan de canyon kunnen we niet stoppen met foto’s maken. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Dit belooft veel goeds. Op een van de plateaus landen we voor een ontbijt met een prachtig uitzicht.  De kleur van de rotsen, de enorme diepte van de canyon en de hitte in de vroege ochtend. Alles is even indrukwekkend.

Over de strip
Na een heerlijk champagne ontbijt en ontelbaar foto’s is het tijd om de lucht weer in te gaan. We vliegen een andere route terug, waardoor we over de strip aankomen. Vanuit de lucht zie je trouwens pas echt goed hoe bizar Las Vegas is opgebouwd midden in de woestijn. De strip is niet meer dan een… strip en daarom heen zie je vooral heel veel laagbouw. Een mooie afsluiter van deze helikoptervlucht.

Waar te boeken?
Las Vegas kent veel aanbieders van dit soort tours. Het is dus vooral vergelijken van prijzen en programma. Onze aanbieder stopte met 1 andere helikopter en we waren dus zo goed als alleen, terwijl we ook langs een plek kwamen met veel meer mensen bij elkaar. Het is dus net kijken wat je belangrijk vindt. Wij vlogen met Sundance, maar ik heb geen idee of dit de beste keus was.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Benieuwd naar meer tips voor de VS? Check het hier

   

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Meer VS

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *