EDMONTON | 11 redenen om Edmonton te bezoeken

oktober 2016

Voordat ik deze tegekke Canadese stad in de Alberta regio bezocht, was ik me er niet eens van bewust dat ze een plek in je reisplannen verdient. Daarom deel ik vandaag met jou wat ik zo leuk vind aan deze plek. Volgens de Canadezen is dit ‘The Festival city of Canada’ volgens mij is ’t ‘so much more!’ Meet Edmonton:

# Je bent er voordat je er erg in hebt
Heel eerlijk gezegd was ik verbaasd toen ik ontdekte dat een vlucht naar dit stukje Canada gewoon korter is dan mijn gemiddelde werkdag. Na acht uur zette ik -voor het eerst- voet op Canadese bodem. Oh, en laat je niet afschrikken door de serieuze blikken van de medewerkers bij de douane, de Edmontonians (ja, dat is een woord:) are FUN!

exploreedmonton10# Great Architecture
De mix van oud en nieuw is heerlijk. De karakteristieke houten huizen met veranda zijn compleet anders dan de statige overheidsgebouwen of de futuristische musea. Je kijkt je ogen uit.

exploreedmonton1exploreedmonton9

# It’s festival heaven!
Deze stad heeft meerdere festivals per weekend. Echt: IEDER weekend. Dus check hun website voor ‘upcoming events’ en kies wat bij jou past. Wij gingen naar Fringe Festival en sinds ik een video heb gezien van de winter festivals (compleet met sneeuwkastelen, lichtgevende ijs sculptures en schaatsbanen) kan ik niet wachten om terug te gaan!

FringeFestivalEdmonton3

# Mountainbike tracks gaan dwars door de stad
Kilometers lang kun je, on- and offroad, langs het water, door parken en door de verschillende wijken van de stad fietsen terwijl je getrakteerd wordt op de prachtige skyline. Alsof je door een oneindige Central Park fietst. Let op de heuvels by the way, naar beneden suizen is tegek maar onthou dat je ook weer omhoog moet (speaking from personal experience here;).

exploreedmonton3exploreedmonton4

# They brew their own beer
And is ROCKS! Ken je die karakteristieke boutique hotels waarbij alles klopt en het persoonlijk blijft? Well, dit is een boutique brewery (zonder meisjesachtig te zijn:) die luistert naar de naam Situation. Jaren lang brouwde de eigenaar bier thuis en nu leeft hij zijn droom. Great place, awesome beers (and I don’t really care for beers:) charismatic owner (he had me at Hello *blush*). GO.THERE.NOW!

exploreedmonton17

# Het is een nieuwe bestemming
Ken je die YouTube video’s van talenten (The voice ect) die fantastisch kunnen zingen maar zelf nog niet door hebben dat ze fantastisch zijn? Dat gevoel kreeg ik soms bij de locals. De mensen zijn zo gewend aan wat ze hebben dat ze helemaal niet door hebben in wat voor prachtstad ze wonen en wat deze stad reizigers allemaal te bieden heeft. Dat zorgt some ook voor lachwekkende situaties: de mannen bij de douane vonden het maar verdacht dat ik alleen reisde, een week in Edmonton zou blijven en geen vrienden ging bezoeken waardoor ik de meest serieuze ondervraging kreeg van al mijn reisavonturen;) Let me tell you something Edmonton, you might not realize it yet, but you’re damn hot.

exploreedmonton11 exploreedmonton5

# The great outdoors starts right outside the city
Spring in een auto, begin met rijden en omgeef jezelf met de mooiste natuur denkbaar. Wat je ziet lijkt ineens uit een magazine te komen en jij staat er midden in. Vergeet niet om zoveel mogelijk mental pictures te maken als mogelijk, it’s breath taking. En wie geluk heeft ziet ‘The Northern Lights’ gewoon vanuit de stad! Helaas pindakaas, dat geluk had ik niet maar dat maakte mijn bezoek niet minder bijzonder. Mocht jij wel geluk hebben, dan is het een prachtig extraatje!exploreedmonton22exploreedmonton15

# Voor Foodies
Er zijn genoeg steden waar je qua eten het beste even tips aan locals kan vragen omdat je anders eindigt in een ’tourist trap’ met smerig voedsel. Hier vond ik zoveel fijne restaurants met prachtige gerechten dat een week eigenlijk te kort was. Nieuwsgierig naar mijn favorieten? Check deze lijst.

restaurants-in-edmonton-13restaurants-in-edmonton-15

# Edmonton is home to the biggest mall of North America
Crazy (I mean craaaaaaaaaaaazy) grote mall met zoveel te doen dat je hier meerdere dagen kan verblijven. Met een peuter die rond rent en een liefde die niks met shoppen heeft, is deze plek perfect. Je zet ze af bij het waterpark, het pretpark of de gaming hall en jij hebt de hele middag om te shoppen (en aan het eind van de middag zijn beide heren uitgeteld;)

exploreedmonton7

# De ‘let’s get active vibe’ is zo aanstekelijk
Misschien komt het omdat de locals de zomer maanden -en de mogelijkheid om lekker buiten te zijn- extreem waarderen. Misschien komt het omdat het gewoon een actief en sportief volkje is. Waar ik ook keek, ik zag mensen rennen, fietsen, kayaken en alles wat ik wilde was mee doen!

exploreedmonton19exploreedmonton2

# A great city is made by awesome citizens!
Mijn avontuur in Edmonton werd mede dankzij de mensen die ik ontmoette een bijzondere ervaring. De vrolijke verhalen, de leuke rondleidingen, de ‘perfect strangers’ waar ik mee aan de praat raakte en die zomaar hun eten met me deelden. Het zijn de mensen die ‘de kers op de taart zijn’. I loved it!

Love,
Vi

exploreedmonton13 exploreedmonton23 exploreedmonton24 exploreedmonton21 exploreedmonton20 exploreedmonton12

Meer Canada

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Co schreef:

  Ik word helemaal enthousiast door dit artikel haha! Klinkt als een hele leuke stad :)

  1. Viola schreef:

   Is het ook echt Co! Dit was zo fijn. Zowel de stad, als de natuur, als de mensen. Haha je merkt t… ik ben fan <3

   Lfs, Vi

 2. Katrien schreef:

  Canada staat ook op onze bucketlist! Wat een inspirerend land, toch!

 3. Katrien schreef:

  Ca,ada staat ook op onze bucketlist! Wat een inspirerend land toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *