Must do: Eilandhoppen rondom El Nido Filipijnen

februari 2019

Witte stranden, kristal helder water, schildpadden spotten en een heerlijk zeebriesje door je haar. Tijdens Island hopping in El Nido (Filipijnen) waan je je echt even in een paradijsje.  De keuze is ruim wanneer je op zoek gaat naar een boottour voor de omliggende eilanden van El Nido. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar een boottour.

Hoe ik bij Ape Tours kwam
Een van de redenen dat ik El Nido bezocht was: de boottour. Ik had gehoord dat het één van de hoogtepunten is tijdens je bezoek in de Filipijnen, dus dit kan ik niet missen. In mijn hostel sprak ik met een meisje over een bootcompany genaamd “Ape Tours”. Ik stuurde hen een berichtje op Facebook en de volgende ochtend had ik meteen antwoord. Dit vond ik heel fijn want op deze manier hoefde ik niet van mijn hostel heen en weer naar hun kantoor. De dag van vertrek moest ik om 9 uur ‘s ochtends bij het kantoor zijn. Hier krijgen we allemaal een snorkelset, een beker met onze naam er op en je kunt hier waterschoentjes huren als je deze zelf niet bij je hebt. Dit kost 100 Peso’s en heb je zeker nodig.

Start van een mooie dag
Om bij de boot te komen moet je door het hoge water lopen. Als je een waterdichte tas bij je hebt is het dus slim om deze mee te nemen. Bij de start van de boottocht vertelden we allemaal uit welk land we kwamen en werd er uit elk land een muzieknummer opgezet. Deze boot heeft een bovendeck, handig om op te zonnen of vanaf te springen. Dit is een van de weinige boten die dit heeft. De plekken waar wij langs vaarden waren: Cadlao Lagoon, Helicopter Island, Talisay Beach, Secret Beach, 7 Commandos en Small Lagoon. Funfact: Op Cadlao Lagoon is Expeditie Robinson 2013 opgenomen

El Nido

Eten op de boot
Tussen het varen en zwemmen door was het tijd voor een lunch. De boottour serveert Kosjer eten, waardoor de boottocht erg populair is onder bijvoorbeeld Israëliërs. Ook andere dieetwensen kun je gewoon doorgeven. Het eten was vers en heel divers. We kregen twee maaltijden. De eerste was een grote maaltijd; verschillende soorten fruit, garnalen, vlees, zoete aardappel, twee soorten rijst, wit vis en verschillende groentes. Einde van de middag kregen we nog een bord met vegetarische Mie. Als je er van houdt om te snacken is het goed om je eigen snacks mee te nemen. Ook is er onbeperkt water aanwezig op de boot en bij terug keer krijg je nog een rum-cola, want dat kan natuurlijk niet ontbreken in de Filipijnen.

El Nido

Kosten, route en extra’s
Je heb verschillende tours bij de organisaties: tour A, B, C (en soms D). Ik koos voor de C plus tour. Dit is tour C, maar dan met wat hoogtepunten van A. Van te voren gaven ze wel aan dat we er misschien niet aan toe kwamen om alle plekken te bezoeken. Dit was afhankelijk van het water en de tijd die wij op elke plek wilden doorbrengen. Ik betaalde 15oo peso’s voor de boottour, 200 environmental fee en 200 lagoon fee. Dit komt uit op 1900 Peso’s wat ongeveer 30 Euro is. Bij Small Lagoon kun je er voor kiezen om een kano te huren voor 100 Peso’s, dit is zeker een aanrader. Ik vond dit het mooiste stukje van de tour. Neem ook een SD kaartje, usb of harde schijf mee zodat je hier de foto’s die gemaakt worden op kunt zetten.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips voor de Filipijnen? Check het hier.

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Sanne schreef:

    Wauw! Prachtige foto’s. El Nido klonk wel bekend, maar ik wist niet meteen waar dit precies was. Wat tof ook dat je die foto’s gratis krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *