MADEIRA | De 4 beste restaurants

augustus 2017

Madeira mag dan bekend staan om haar wijnen, ook op culinair gebied heeft dit kleine eiland je veel te bieden. Zo vind je er heerlijke restaurantjes en zijn er zelfs een aantal eetplekken boven op spraakmakende rotsen gebouwd. Dining with a view! Nieuwsgierig naar onze favorieten: here we go!

Quinta Do Furao – Santana, Madeira

Dit restaurant is een droom voor iedere food & view lover. Dineren op een veranda met uitzicht over de oceaan. Can it get any better? Wij vroegen de chef zijn favoriete voor-, hoofd- en nagerechten te maken en werden getrakteerd op heerlijke lokale en international dishes. Home made. Na het eten kun je hier trouwens nog een fijne wandeling maken (wederom met prachtig uitzicht) en er is een speeltuin voor kiddo’s. Het aangesloten hotel is trouwens ook schitterend: op alle fronten een aanrader!

Cris’s Place – Funchal, Madeira

Een van de beste restaurants van heel Madeira volgens Tripadvisor. Reden dus om dat te testen (ik ben niet de grootste TA fan:) en ze hadden gelijk. Dit is zo’n plek waar je uren kunt tafelen en je je met een gerust hart door de chef kunt laten verrassen. Het is high end en dat merk je aan alles: er zit aandacht in. Ze gebruiken verse producten, mooie combinaties en het ziet er uit om je vingers bij af te likken. Dit staat trouwen te boek als een wat duurder restaurant, maar vergeleken bij Amsterdam zijn de tarieven vergelijkbaar met de eetcafes. Love it! Het grote aquarium hield onze actieve 3,5 jarige zoon trouwens heerlijk zoet…. net als de chocolade fondant *smile*

Sabor da India – Funchal, Madeira

Ik ben dol op de Indiase keuken met al haar kruiden en dit restaurant maakte de lovende woorden die ik er over had gehoord meer dan waar. Sabor da India ligt verscholen in een zijstraat van de boulevard en was om de hoek bij ons hotel. Perfect om na onze roadtrip neer te strijken voor een lekker maal. En dat was het: YUMM! De bediening was super attent, de service snel en de gerechten stuk voor stuk om je vingers bij af te likken. Een enorme aanrader.

Bar Joao do Cabeco – Porto Santo Island

Onze reis eindigde op mini bounty eiland Porto Santo . Wat een verrassing, dat tegen over ons hotel deze food parel zat (die een Top 10 notering van Tripadvisor kreeg). Dit familie restaurant met knus terras trakteert je op zalige gerechten en doet dat ook nog eens op een originele manier. Aanraders: het chorizo worstje dat je zelf bakt op een stenen varkentje en de octopus salade die super vers is en je gewoon in z’n geheel op je bord krijgt. Voor beide ben ik nog een keer terug gegaan omdat ze zo lekker waren. De kipsalade zou ik dan weer overslaan, de kip was verpulverd en vermengd met mayo. Not my style:)

Kortom, op Madeira kun je echt heerlijk eten. Heb jij hier favorieten? Deel ze in de comments!

Love,
Vi

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *