Een bezoek aan de Tanje fish market in Gambia

februari 2016

Zijn ogen zijn waterig en als hij met je praat, knijpt hij ze tot spleetjes. Het gevolg van de lange dagen in de visrokerij van de Tanje Fish market in Gambia. Dembe (32) komt uit een vissersfamilie en woont hier al zijn hele leven. Hij is niet alleen in de rokerige ruimte, zijn oude moeder vergezelt hem en ligt op de zelf gemaakte bank van hout en gedroogde bladeren. Hier op de vismarkt zie je hier meer dan op andere plekken hoe hard er gewerkt wordt door de locals. Reden om daar van te balen is er niet volgens Dembe: ‘In The Gambia hebben we tenminste werk’ zegt hij met een bezweet hoofd en een big smile.

Tanje Fish market 3

Busy beaches & Colorful boats

Het is een drukte van jewelste als rond vier uur alle boten terugkomen van een lange dag vissen op zee. Het krioelt van de mensen. Sommige trekken de zware houten boten op het zand, anderen lopen met manden op hun hoofd om de beste vis van de dag te vinden, kinderen rennen in het rond en zelfs in de lucht is het dringen. Meeuwen cirkelen door elkaar heen in een hoop een lekker maal te scoren. Een bijzonder tafereel, open voor iedereen om het met eigen ogen te aanschouwen.

TanjeFishmarket18

Leren van het lokale leven

Een middag op dit strand leert je veel over de bevolking. Over hun ondernemerschap, hun werkersmenaliteit, positieve instelling en hun struggles. Want die zijn er natuurlijk ook. Het leven mag dan basic zijn, en het werk lichamelijk zwaar, er wordt veel gelachen, broederlijk op schouders geslagen en gespeeld. En terwijl ik over het strand slenter en alles vanaf een afstandje via mijn camera aanschouw besef ik me dat het gezamenlijk werken en najagen van dromen het leven misschien niet altijd makkelijk maar absoluut kleurrijk maakt.

Bekijk hieronder de fotoserie van mijn bezoek aan De Tanje Fish Market

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Benieuwd naar meer verhalen over mijn reis naar Gambia? Check het hier

TanjeFishmarket8Tanje Fish market 13TanjeFishMarket20Tanje Fish market 10TanjeFishmarket9TanjeFishmarket12Tanje Fish market 16TanjeFishmarket11TanjeFishMarket21Tanje Fish market 19 TanjeFishmarket15TanjeFishmarket17Tanje Fish market 5TanjeFishmarket4TanjeFishmarket2TanjeFishmarket7

Meer Gambia

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *