ZAKYNTHOS | De mooiste stranden van Zakynthos

augustus 2018

Oh wat hou ik toch van Griekenland! Het is maar een paar uur vliegen, ieder eiland is uniek, de wijn en het eten zijn goed, geweldige landschappen en de zee is niet normaal blauw. Onze nieuwste Griekse liefde is Zakynthos. Een beeldschoon eiland in de Ionische zee met een weelderig groen binnenland en een imposant woeste kustlijn. De highlights van onze Zakynthos reis heb ik op een rijtje gezet. 

Zakynthos highlightsZakynthos highlights

Roadtrippen op Zakynthos

Als je echt wat wil zien van het eiland kan je niet zonder auto. Bij onze reis zat een huurauto in. Ideaal! De wegen op Zakynthos zijn hartstikke goed. Natuurlijk hier en daar een gat, maar over het algemeen echt in prima conditie. Aan de westkant van het eiland gaan de wegen dwars door de bergen met heel veel haarspeldbochten en uitzicht op de zee. De weg aan de oostkant van het eiland ligt parallel aan de zee. Beiden heel gaaf om te rijden.

Zakynthos highlights

Zakynthos highlights

Cameo island – Zuid Zakynthos

Via een loopbrug over de zee kom je aan op Cameo Island. Een klein, rotsachtig eiland. De toegang is €5 per persoon en daarvoor krijg je er ook een gratis drankje bij. De beats van de DJ zorgen voor een heerlijk zomerfestival gevoel. Zon, zee, drankje, muziek. Wat een top plek is dit! Op Cameo Island zijn ook regelmatig bruiloften en dan is het eiland helaas gesloten voor bezoekers.

Zakynthos highlights

Shipwreck beach – Noord West Zakynthos

De highlight van Zakynthos is Shipwreck Beach, oftewel Navagio beach. Omdat het zo’n toeristische trekpleister is wilden we het eigenlijk overslaan. We zijn er toch naartoe gegaan en potverdorie wat is dit een oogverblindend mooie plek. Er zijn twee manieren om Shipwreck Beach deze plek te bezoeken. Met een georganiseerde boottrip naar het strand. Maar dan lig je wel met nog 10 andere boten in de baai. Dat leek ons niet leuk. Wij hebben deze highlight van bovenaf bekeken. Het uitzichtpunt bevind zich 300 meter boven het strand bovenop verticale kalkstenen rotsen.

Zakynthos highlights

Zakynthos highlights

Porto Limnionas – Zuid West Zakynthos

Alleen al de weg naar Port Limnionas is een groot avontuur. Bereid je voor op heel veel haarspeldbochten en adembenemende uitzichten. Eenmaal aangekomen wacht er een beeldschone baai op je met grotten waar je in kunt zwemmen. Fijne plek om neer te strijken op de ligbedden en alleen maar te genieten van de omgeving. Minder geschikt voor kids, want je moet vanaf de rotsen de zee in. 

Zakynthos highlights

Xigia Beach – Noord Oost Zakynthos 

Xigia Beach staat ook wel bekend als kuurstrand. Vanuit de rotswanden stroomt namelijk collageen het zeewater in. Collageen schijnt huid verjongend te werken:) Het is trouwens wel even wennen aan de geur van het collageen. Qua timing kan je het beste vroeg in de ochtend komen. Want Xigia Beach is klein en dus snel druk.

Zakynthos highlights

Makris Gialos – West Zakynthos

Een smal en langgerekt kiezelstrand. De kiezels zijn aan de flinke kant, dus echt comfortabel zit je niet op je handdoek. Desalniettemin is het echt een fijn plek, met spiegelglad water. Wel minder handig om hier te zwemmen met kids, want de zee is al snel diep. Mocht je trek hebben, vanuit de taverne op de berg boven het strand heb je een geweldig uitzicht over de baai.

Zakynthos highlights

Zakynthos highlights

Tsilivi Beach – West Zakynthos

Een van de weinige echte zandstranden van Zakynthos. In het Zuiden van het eiland zijn er meerdere, maar die zijn heel erg toeristisch. En ze kunnen niet tippen aan de schoonheid van de andere stranden rondom het eiland. Door de lange, ondiepe branding en het kalme water is dit strand ideaal voor kids om lekker in te spetteren. De haven links van het strand is ook de moeite waard om even doorheen te wandelen.

Pitstop highlights

Behalve oogverblindende stranden is er natuurlijk veel meer te zien op Zakynthos. Las daarom regelmatig een pitstop in tijdens het roadtrippen. Je komt door dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Schattig van kneuterigheid. De beste plekken voor een food pitstop vind je daar, net als verrukkelijke lokale wijnen en biertjes. 

Een reis naar het schitterende Zakynthos kan je hier boeken bij TUI.

Love,
Manon

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *