Citytrip Bern: wat te doen?

juli 2016

In 2008 vielen de inwoners van deze stad als een blok voor de oranjegekte van onze landgenoten. Nog steeds vertellen ze vol enthousiasme over het moment dat 30.000 Nederlanders voetbal kwamen kijken in hun stad. Een prima reden om -tijdens onze ‘Swiss Grand Tour‘- te stoppen in de Zwitserse hoofdstad. We vielen met onze neus in de boter want de inwoners wisten wel raad met ons. Voor we er erg in hadden stonden we tussen de joelende locals het EK voetbal te kijken, dronken we met een groep studenten wat in hun historische huis en slenterden we door de stad opzoek naar de vele restaurants en kelderbars. Een citytrip naar Bern is een echte aanrader.

Citytrip Bern 7

Groene godin
Bern mag dan bekend staan om haar beren, Toblerone en de snel stromende rivier De Aare. Wij genoten vooral van de schitterende natuur, de statige panden en de fantastische Zwitserse wijnen. Het is UNESCO heritage en wij snappen waarom: pure schoonheid & geschiedenis. Wat een fijne plek om rond te slenteren en te verkennen wat het volgende onbekende straatje je te bieden heeft.

CitytripBern21CitytripBern4

Must do’s tijdens je citytrip Bern
Zodra de zon ook maar even tevoorschijn komt: begeef je naar de rivier en volg de locals. Hier vinden ze het de ultieme vorm van ontspanning om langs de rivier stroom opwaarts te lopen, het water in de springen en met de stroom mee te dobberen! Hou je -net als wij- van eten en lekkere wijnen, ook dan ben je hier aan het goede adres. Voor het uitzicht (en de prachtige rozen!) moet je bij Rosegarten zijn, wil je relaxed dineren dan is Lotschberg fijn, en heb je zin in een drankje probeer dan Turnhalle eens.

Citytrip Bern 8

Wat Bern vooral kenmerkt is dat alles er ontspannen aan toe gaat. Dus gun jezelf de tijd om te genieten: van het uitzicht, de architectuur, de historie, het winkelen, de kaasfondue, de wijnen en de fijne mensen. De stad verdient het om alles rustig in je op te nemen. And so do you!

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips voor een citytrip? Check het hier

 CitytripBern12 CitytripBern10    CitytripBern16

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Yvonne schreef:

    Wat een mooie en relaxte stad! Ik ben slechts 1 keer in Bern geweest en dat was voor een korte overstap. Leuke foto’s hier, smaakt naar meer :)

  2. karlien schreef:

    Bern is zo heerlijk, ik heb er als uitwisselingsstudent een jaar gewoond. Onlangs was ik er weer en heb er zo van genoten.
    Zwemmen in de rivier de Aare, relaxen bij buitenbad Marzili, naar de bioscoop, slenteren door de promenade, de Rosengarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *