NIEUW ZEELAND | City Guide Queenstown

januari 2016

Onze aankomt in Queenstown is ‘shocking’. Letterlijk, want zelden maakte ik zo’n heftige turbulentie in een vliegtuig mee. Toch is het geschud slechts bijzaak door het prachtige uitzicht. Om ons heen hoor ik vooral ‘Whow, look at those mountains’ en ‘Ahhhh check that view’. Dan heet de captain ons welkom en ligt het zuider eiland van Nieuw Zeeland aan onze voeten. Let’s explore the towns of all towns met deze City Guide Queenstown!

CityGuideQueenstown3

Aspen, eat your heart out
Liefdevol wordt het ook wel het ‘Aspen van Nieuw Zeeland’ genoemd. En ook al ben ik nog nooit in Aspen geweest, als ik is de plaatjes bekijk van America’s bekendste jetset skioord, kan ik niet anders dan de gelijkenis zien. De natuur, schitterende bergen, het bijna spiegelende meer en natuurlijk de hotels en restaurants die tegen de bergen opgebouwd zijn, het heeft alure net als deze stad. Wie dus naar Nieuw Zeeland gaat wil Queenstown aboluut niet overslaan en als je er dan bent, dan zijn dit de absolute aanraders!

StMoritzQueenstown1

Things to do in Queenstown

# Grab your coffee @ Halo
Dit is de plek waar de goddelijke koffie scoort, bediend wordt door meisjes met de tekst ‘Angel’ op hun shirt en uitkijkt op een pittoresk kerkje. Perfecte naam dus voor deze plek!

CityGuideQueenstown15

# Go up hill & Luge down
De omringende bergen nodigen je uit om van het uitzicht te komen genieten. En  met dit uitzicht is dat een tocht naar boven waard. Je kan zelf omhoog lopen of -als je met een twee-jarige reist- neem je de gondel. Naast het tegekke uitzicht kun je hier ook los gaan op een soort kartbaan: Luge. Lekker bergafwaarts racen op een soort slee met wieltjes. Alhoewel het ons oorspronkelijk leuk leek voor ons kleine jongen, hadden wij uiteindelijk de grootste pret. Een dikke aanrader:)

CityGuideQueenstown11

# Lunch @ The World Bar
Deze fijne authentieke bar trakteert je op heerlijke gerechten. Kip, hamburgers, salades, they have it all. Ze hebben een super groot gezellig terras en zijn van vroeg tot laat open. The World Bar is vorig jaar trouwens helemaal afgebrand (een hel voor iedere ondernemer) en op deze nieuwe locatie zie je buiten het enige dat de vlammenzee heeft overleeft: de muziek speakers (weliswaar gehavend, maar ze werken nog steeds.)

CityGuideQueenstown7

# Go biking, hiking, golfing… or find a playground
Queenstown is de perfecte plek voor ‘outdoor activities’. Er zijn down hill ride vanaf de bergen met mountainbikes, de wandelroutes kunnen zelfs dagen duren en de golf courses liggen er prachtig bij. Geen van allen ideaal als je met een peuter op avontuur bent, dus verruilden we de mountainbikes voor het stadspark met een enorme speeltuin. Waar je ook behoefte aan hebt, they have it here.

City Guide Queenstown 9

# Chill by the lake
Overal in de stad zie je mensen lekker ontspannen zitten. In het park, aan het meer of langs kabbelende beekjes. It’s a way of life.

StMoritzQueenstown11

# Happy Hour @ St Moritz Queenstown
Dit is een van de mooiste hotels van de town. En mocht je nou niet het budget hebben voor overnachtingen, dan kun je gewoon genieten van het prachtige uitzicht vanuit hun restaurant of bar. Iedere dag hebben ze happy hour en wekelijks heeft het restaurant specials waar zelfs simpele eetgelegenheden niet tegenop kunnen. Deze plek zit in mijn hart.

City Guide Queenstown 6

# Watch the Sunset
Soms heb je geen woorden nodig omdat het beeld genoeg zegt. Deze sunset was zo mooi dat ik overweeg en een speciale post van te maken… to be continued:)

City Guide Queenstown 5

# Enjoy Live Music
Er zijn opvallend veel straatmuzikanten en live optredens in Queenstown. Heerlijk want ze hebben stuk voor stuk kwaliteit. Met kop en schouders stak ‘Piano Man Mathias’ is boven uit. Schitterende zelf geschreven nummers terwijl we de zon in het meer zagen zakken. Priceless!

CityGuideQueenstown10

# Dine @ Madam Woo
Dit restaurant is favoriet bij locals en reizigers. Ze serveren hier ‘Chinese & Malay style street food’ and god it’s GOOD! Boven hebben ze trouwens nog een verdieping met een soort frans balkon waar je kunt zitten. Als er plek is: go for it!

# End your night @ Little Blackwood
Zoals in elke plek, vraag ik locals altijd naar hun favoriete spots om ze vervolgens zelf uit te proberen. Deze plek kwam bij iedereen terug. Ondanks dat we hem zelf hebben overgeslagen (met baby naar een bar gaat zelfs voor deze doorgewinterde reizigers te fur) maar met zoveel mentions, mag hij volgens mij niet in deze lijst ontbreken:)

Wat een prachtige plek, wat een machtig mooie natuur. Als ik de foto’s zie maakt mijn hart sprongetjes van liefde. Dit is rijkdom!

“To my mind, the greatest reward and luxury of travel is to be able to experience everyday things as if for the first time, to be in a position in which almost nothing is so familiar it is taken for granted.”

Love,
Vi

CityGuideQueenstown8CityGuideQueenstown2CityGuideQueenstown16StMoritzQueenstown16CityGuideQueenstown14

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *