Citytrip San Francisco: de beste tips

juli 2016

Het is maandag en onze wekkers gaan vroeg, heel vroeg. We hebben een tocht van 7 uur voor de boeg, van LA naar San Francisco en er is tijdsdruk. Om precies 6 uur start game 5 van de NBA finals en wij hebben kaarten weten te bemachtigen. Geen tijd dus, voor gekke detours en culturele stops. Met pijn in mijn hart laat ik het uitzicht van Big Sur dan ook aan me voorbij gaan. Tip voor jou: Mocht je meer tijd hebben, neem dan de iets langere coastal route. In dit artikel geef ik jou de beste tips voor een Citytrip naar San Francisco. 

NBA Finals
Die basketbal wedstrijd was in een woord Ge-wel-dig. De sfeer, de spanning, het kippenvel tijdens het prachtige volkslied. Een groot, uber-Amerikaans feest. Compleet in tenue moedigen we de Golden State Warriors aan, terwijl we allemaal stiekem voor de tegenstander zijn. Als die dan ook uiteindelijk de overwinning binnenslepen gaan we met een prima gevoel weer naar huis. Of nou ja, thuis komen is nog een hele opgave met overvolle metro’s en onvindbare Ubers…

IMG_5833

Golden Gate Park
De volgende ochtend blijkt de zon te schijnen. Naar buiten dus! We lunchen bij het Golden Gate Park, wat overigens niets met de brug te maken heeft. Dit gigantische park is wat mij betreft echt een must-visit voor een picknick of een wandeling. Ook de beroemde brug staat op ons programma, net als de ‘hippie wijk’ Haight-Ashbury, vol kleine grappige winkeltjes en café’s. Dan besluiten we dat we genoeg hebben gezien en na een opfrisbeurt in het hotel is het tijd voor eten. En dat eten was geweldig! Roka Akor heet het Japanse restaurant waar we aanschuiven en ook als allerlaatste weer vertrekken. De gerechten zijn heerlijk, de wijn vloeit rijkelijk en de bediening is top.

DSC_0440

Een bezoek aan Alcatraz
Na alle sightseeing activiteiten van gisteren hebben we nog genoeg te zien. Vandaag staat Alcatraz op het programma. De beroemde gevangenis op een klein eilandje, een dikke 3 km van het vaste land. Kaartjes bemachtigen voor dit uitje is nog een hele opgave aangezien het vaak weken van te voren is uitverkocht. Wees dus op tijd! Of wees bereid iets meer te betalen voor een combi pakket met bijvoorbeeld een boottrip. Goed, Alcatraz dus. De audiotour van de gevangenis is top, met spannende verhalen over de geschiedenis. Het eiland is overigens op zichzelf al een plaatje. De boten naar Alcatraz vertrekken vanaf Embarcadero, een gezellige en super toeristische straat. Niet per se een plek om de hele dag te blijven, maar één tip wil ik je toch echt meegeven. Eet soep uit het beroemde ‘sourdough bread’ van Boudin. Hier kun je allereerst de bakkunsten van de bakkers bewonderen en vervolgens serieus genieten van een echt lokaal soepje.

DSC_0495

DSC_0478

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Benieuwd naar meer tips voor de Verenigde Staten? Check het hier

Meer VS

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Jet schreef:

    San Francisco is zo leuk! Wij hebben toen over de Golden Gate gefietst dat is ook heel erg gaaf om te doen! X

  2. Ahh wat gaaf! Sanfran staat echt zo hoog op mijn bucketlist :)

    1. Fieke schreef:

      Het is echt een geweldige stad! Bijna on-Amerikaans eigenlijk… Ik zeg, Gaan! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *