Photoreport: moeder-dochter tripje in Zuid Zweden

Onlangs brachten Mia en ik een bezoekje aan Zuid Zweden. Wat een land en wat een natuur! We hadden een bomvol programma en hebben er een supertijd gehad. KLM vloog ons binnen anderhalf uur naar het pittoreske stadje Linköping. Ik heb een lekker fotoverslag voor je klaar staan.

Linkoping airport

Het openluchtmuseum daar deed mij denken aan ons eigen Zuiderzeemuseum. Allemaal authentieke huisjes in een groene omgeving, waardoor je echt een goed beeld kreeg hoe het er vroeger in een typisch Zweeds dorp uitgezien moet hebben.

Mia en ik verbleven bij resort Sommarhagen. Marianne, de eigenaresse, heeft als motto: “Let us spoil you“. En dat neemt ze heel erg letterlijk! Jeetje wat zijn wij in de watten gelegd. Het eten is ongelooflijk lekker en niet onbelangrijk voor ons bloggers: de wifi werkt perfect. Vanuit het resort zijn allerlei tochten te doen. Zo zijn we gaan paardrijden, hiken en kanoen door de prachtige uitgestrekte natuur. En na al deze activiteiten staat de hot tub heerlijk voor je te pruttelen. Ik zei toch dat we verwend werden;) En hoe heerlijk dit ook allemaal klinkt, de echte kers op de taart moest nog komen. Een safaritocht met een picknick bij het kampvuur.

Tijd om verder te reizen. Naar Nörrkoping. En Zweedser dat dit wordt het niet;) We hebben midden in de stad gevist, maar konden ook geweldig shoppen. En dat is het mooie, die Zweden hebben een ongeëvenaard stijlgevoel. In Mia’s woorden: “ik wil hier wonen, er zijn in Zweden allemaal hipsters!!”. Laatste tip:De dierentuin is zeker de moeite waard. Het leuke is dat het mega populair is onder de locals:)

Meer lezen en zien over onze trip naar Zuid Zweden? Dat kan op mijn site (hier en hier) of op de site van VisitSweden. En dan is het nu tijd voor foto’s!


Bonnie

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

openlucht museum Linkoping

Sommarhagen Zweden

diner Sommarhagen

hiken in Zweden

paardrijden in Zweden

yoga

kanoen in Zuid Zweden

hot tub

safari in Zweden safari

vissen in Norrkoping

radslag in Zweden

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.