FILIPIJNEN | Coron, Borocay en El Nido

januari 2015

As we speak is Rosalie bezig met de reis van haar leven en ze gaat ons de komende tijd verwennen met haar avonturen. Vorige maand nam ze ons mee op deel één van haar reis door de Filipijnen, naar Manila en de Luzon Loop. Dit is part 2. Lees mee over de niet te missen plekken, de Filipijnse mustsees in het zuiden. 

Rosalie december foto's 254

Na het hoge en enigszins koude noorden is het nu tijd voor de warmte van El Nido (Palawan). Wat een decennium geleden nog een echt vissersdorpje was is heel erg langzaam aan het transformeren tot de hang out place van de ervaren backpacker. Op dit eiland geen Thaise full moon feesten, geen 18 jarige backpackers, geen buckets, maar overdag heel ontspannen pareltjes van eilanden en stranden ontdekken om ’s avonds te proosten met een ijskoud San Miguel biertje, terwijl je met je voeten in het zand aan het spelen bent. Het goede leven dus! Je kan hier gerust twee dagen uittrekken om je per bangka (boot) langs Small Lagoon, Big Lagoon, Hidden Beach en nog tal van andere plekken te laten voeren.

 

El Nido’s beauty
De kleur en helderheid van het water, samen met de ruwe rotsen van eilanden, doet even vermoeden dat het een kartonnen filmset is, zo onwerkelijk is de schoonheid! De scootertocht op het eiland naar Nacpan Beach is een uitdaging, maar leuk is het wel! De inmiddels traditioneel verklaarde zonsondergang op Las Cabanas mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan El Nido. Alhoewel mijn Las Cabanas vreugde al eerder op de dag was aangewakkerd door een snorkel-zwem-tripje met een schildpad, wauw!

Rosalie december foto's 075 Rosalie december foto's 107 Rosalie december foto's 163

Wrakduiken in Coron
Na een kleine week en met een klein beetje pijn in m’n hart verliet ik El Nido om per bangka naar Coron te gaan, het (wrak)duikwalhalla van de Filipijnen. Zo ligt er het wrak Olympia Maru, waarbij het schip op haar kant ligt en de vissen door de Amerikaanse bominslag (met een diameter van twee meter) zwemmen. In 1944 bombardeerde de Amerikanen de Japanse vloot, nadat de Japannners de Filipijnen hadden bezet en Pearl Harbor (1941) hadden aangevallen. In eerste instantie lag de Japanse vloot rondom Manila, maar als snel voer men richting zuiden in de veronderstelling te ontkomen aan de Amerikaanse tegenaanval. De scheepswrakken rondom Coron bevestigen het Japanse ongelijk.

Sprookjesachtig Apo Reef
Waar Coron bekénd staat voor het duiken van scheepswrakken is Apo Reef bekend als het tweede grootste reef van de wereld, na de Great Barrier Reef. Na een lange, warme tocht per bangka en minivan ben je in Sandakan, op 2 uur varen van het Apo Reef. Eenmaal in Apo Reef heb je gegarandeerd de rest van de dag een lach op je gezicht. Duiken met haaien en schildpadden afgewisseld met snorkelen tussen de dolfijnen in kleurrijk koraal is absoluut de moeite waard!!! De ervaring was een kruising tussen “Alice in Wonderland” en “Ariël de Kleine Zeemeermin”, zo betoverend mooi.

Rosalie december foto's 272 Rosalie december foto's 409 Rosalie december foto's 350

Borocay kiting
Eenmaal aangekomen in Borocay is het even wennen aan de drukte en hordes toeristen op maagdelijk White Sand Beach. Het eiland kent gelukkig ook een ander strand, het kitesurf gedeelte. Als onervaren kiter maken je prachtig gebruinde benen (na een paar weken Filipijnen onvermijdelijk) hier plaats voor gegarandeerde schaafwonden, blauwe plekken en nieuwe littekens. Na wat praktische uitleg en wat 8-jes met een kleine kite is het tijd voor het echte werk. Het belangrijkste en repetitieve mantra is “Don’t Pull the Bar”. Niet luisteren houdt in dat je 4 meter hoog in de lucht zweeft, wat je niet echt hardleers maakt;) Toen ik rond mijn 8ste lesuur een denderende 20 meter met board en kite over het water aan het sjeesen was had ik er een nieuwe hobby bij.  Toen werd het tijd om Filippijnen te verlaten voor Borneo. Stay tuned…


Rosalie

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Anouk schreef:

    Oh wat lijkt me het prachtig om in dat Apo Reef te duiken, heel erg gaaf! Bruine benen lijkt me inderdaad onontkoombaar als je in de Filipinos bent en die schaafwondjes, hmmm die hebben we er wel voor over ;-)? Mooie foto’s!

  2. Mique schreef:

    Mooie foto’s! Ik ga volgende maand eindelijk naar mijn familie in Cebu <3 :D Blij om te horen dat je zo van de Filipijnen hebt genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *