7 redenen om naar Dijon te reizen

juni 2018

Tijdens mijn reis naar winterport ben ik deze stad vaak gepasseerd maar nog niet eerder bracht ik een bezoek aan Dijon.  Zonde, aangezien deze stad, die vooral bekend staat om zijn beroemde mosterd, echt de moeite waard is. Hoewel we geen goed weer hadden tijdens deze trip, was het een feestje. De regen gaf de stad juist nostalgische vibes. Ik geef jou zeven redenen om naar Dijon te reizen.

Dijon fontein in de stad

De prachtige bouwstijl
Er zijn verschillende redenen waarom een bezoek aan Dijon de moeite waard is. Een van de belangrijkste redenen is de prachtige bouwstijl van de stad. Persoonlijk krijg ik gelijk een vakantiegevoel als ik me bevind in een omgeving met een bijzondere architectuur, en in Dijon is dat zeker het geval. Het is de perfecte bestemming voor een weekendje weg, waarbij je jezelf echt even kunt onderdompelen in een andere wereld.

Dijon wandeling zonsondergang

Volg het uiltje
In Dijon hebben ze dwars door de stad een leuke trail aangelegd die je langs allemaal bezienswaardigheden brengt. Zo hoef je niks te missen en kun je het helemaal op je eigen tempo doen. Speciaal voor de kleinste is er een soort speurtocht in verwerkt. Zo is het leuk voor iedereen. De Dijon City Card geeft je trouwens echt goede deals.

uiltjes wandeling dijon

Bezoek Edmond Fallot voor een mosterd tasting
De beste mosterd komt volgens velen uit Dijon. Een mosterd tasting is echt te gek alhoewel de tranen wel regelmatig in onze ogen sprongen.

Edmond Fallot Dijon mosterd tasting

Probeer ginger bread bij Mulot & Petitjean
Ginger bread is echt een locale delicatesse, net als Creme de cassis. Dat is natuurlijk het proberen waar en leuk om als souvenir mee terug te nemen.

Dijon Mulot & Petitjean

Beklim de Toren van Philippe Le Bon
Je moet 316 traptreden beklimmen maar dan heb je ook wat. Deze klimtocht op de Philippe Le Bon toren is de moeite meer dan waard, want wanneer je boven aankomt word je beloond met een spectaculair uitzicht over Dijon. Dit 360 graden uitzicht laat je uitkijken over de vele kerken, kathedralen en de prachtig geglazuurde daken.

Dijon Philippe Le Bon

Volg de Wine trails (en stop sowieso bij Clos St. Louis)
Tijdens onze reis hebben we twee wijngaarden bezocht: Chateau Marsannay en Clos St. Louis. Vooral onze ontmoeting met de laatste wijngaard heeft een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten. Je weet dat de wijn van uitstekende kwaliteit is als een gepassioneerde wijnmaker je weet te raken met zijn verhalen. Terwijl de wijn rijkelijk vloeide heeft de wijnmaker heeft urenlang verhalen met ons gedeeld. Dit was een top ervaring!

Dijon clos st. louis

Verwen jezelf bij La Rotisserie du Chambertin
Deze plek, waar we gegeten hebben in Dijon, is werkelijk goddelijk, zowel qua design als gastvrijheid. Ondanks dat de keuken officieel gesloten was (op zondag), bood de chef ons prachtige gerechten aan. Elk gerecht dat we kregen, straalde liefde en passie uit. Nog een reden waarom ik niet kan wachten om terug te keren naar Dijon.

Dijon

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Benieuwd naar meer tips over steden in Frankrijk? Check het hier

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Ik ben wel eens met mijn ouders door dit plaatsje heen gereden, wij hebben zelfs vlakbij Dijon overnacht, maar zijn nooit de stad zelf in geweest! Het ziet er heel leuk uit, mooie foto’s!

    1. Viola schreef:

      Dank je Linda! Volgende keer echt stoppen, you will love it:) Lfs, Vi

  2. Mateusz schreef:

    Hele leuke artikel en hele mooie foto’s ! Ben nu heel nieuwsgierig naar deze plek :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *