Basecamp, Weligama (Sri Lanka): De perfecte plek voor Yoga, surfen (en slapen)

Het strand, vanaf kinds af aan is het al de plek waar ik het liefst elke dag spendeer. Wanneer ik Weligama binnenrijd voel ik dan ook spontaan een sprankje geluk in mijn lichaam. Ik zie de zee, bootjes en voel een zeebriesje. De Tuk Tuk brengt mij vanaf het busstation naar Basecamp Sri Lanka, de plek waar ik de eerste twee nachten in Weligama ga spenderen.

Uitzicht op zee en het beste ontbijt

Ik kom aan bij Basecamp en het voelt gelijk als een fijne plek. Een groot huis met een tuin er omheen. Neem plaats op de schommel in de boom, met uitzicht op zee of kom tot rust op het balkon. (ook met uitzicht op zee ;) ) Basecamp wordt gerund door twee Nederlanders. Het is pas een jaar open, maar het hoogseizoen is al bijna vol geboekt en ik kan wel begrijpen waarom. Veel beginnende surfers komen naar Weligama omdat dit de beste spot in Sri Lanka is voor beginners. Basecamp is de perfecte plek om na het surfen te chillen. Het ligt aan zee en voor een euro pak je de tuc tuc naar het grote strand. Basecamp biedt verschillende kamers aan. Zo heb je kamers met een gedeelde badkamer maar zijn er ook kamers met een privé badkamer. De kamers zijn basic ingericht maar bevatten alles wat je nodig hebt. Ook heb je beschikking tot gratis water en thee, wat niet altijd het geval is in Sri Lanka. Ook is er in het huis een mogelijkheid om kleding, zonnebrillen of sieraden te kopen. Ohja, het ontbijt van Basecamp is het beste ontbijt wat je gaat krijgen tijdens een verblijf in Sri Lanka. Alleen hiervoor wil je al hier verblijven.

basecamp sri lanka

Yoga met een view

In de ochtend koos ik ervoor om Yoga te doen. Dit was mijn eerste les ooit, maar ik wilde het altijd al een keer proberen. Bij Basecamp zit een Yoga deck met een prachtig view. Je kijkt uit over zee en dit zorgt voor een totale rust tijdens de les. Om acht uur ’s ochtends startte de les. Basecamp zorgt voor Yoga matjes dus deze hoef je niet mee te nemen. Katie gaf onze yoga les en ik vond het heel fijn dat zij je tijdens de les genoeg aanwijzingen geeft over hoe je je poses kunt verbeteren. Ook na de les is ze altijd bereidt je te helpen of meer over Yoga te vertellen. Een les van 1.5 uur kost 1500 roepies, dus ongeveer 7 euro.

Surfen met de locals

De eerste dag heb ik er voor gekozen om een surfles te nemen. Basecamp verwijst je naar de locals, ik ging naar surfschool Batu. Omdat dat een locals surfschool is die goed bevriend zijn met Basecamp, kostte een surfles van 1.5 uur 2000 roepies in plaats van 2500. Dit is ongeveer 10 euro en is inclusief de huur van kleding en surfboard. Vanuit Basecamp worden er geen surflessen georganiseerd. Dit is omdat zij erg veel respect hebben voor de locals en niet hun business in de weg willen staan.

Social dinners

Basecamp organiseert elke avond een ‘social dinner’.  In de gang hangt een bord waarop elke dag de plek van het dinner wordt geschreven.  Zo kun je kijken of je mee wil met de groep of niet. Dit is de ideale manier om andere mensen te leren kennen als je alleen reist, aangezien Basecamp geen ‘dorm rooms’ heeft en je dus alleen op een kamer slaapt. (of natuurlijk met een vrienden of partner) Op deze manier kom je ook bij restaurants terecht waar je anders nooit heen zou gaan. Zo aten wij in een heerlijk, authentiek Sri Lankees restaurant. Win-win situatie dus!

Ga jij binnenkort Sri Lanka bezoeken? Dan is Basecamp een heerlijke plek om te verblijven, al helemaal als je van Yoga en/of surfen houdt.

♥ Guusje

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.