FILIPIJNEN | El Nido eilandhoppen

februari 2019

Witte stranden, kristal helder water, schildpadden spotten en een heerlijk zeebriesje door je haar. Tijdens Island hopping in El Nido (Filipijnen) waan je je echt even in een paradijsje.  De keuze is ruim wanneer je op zoek gaat naar een boottour voor de omliggende eilanden van El Nido. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar een boottour.

Hoe ik bij Ape Tours kwam

Een van de redenen dat ik El Nido bezocht was: de boottour. Ik had er veel goede verhalen over gehoord en dat het één van de hoogtepunten is tijdens je bezoek in de Filipijnen. In mijn hostel sprak ik met een meisje over een bootcompany genaamd “Ape Tours”. Ik stuurde hen een berichtje op Facebook en de volgende ochtend had ik meteen antwoord. Dit vond ik heel fijn want op deze manier hoefde ik niet van mijn hostel heen en weer naar hun kantoor. De dag van vertrek moest ik om 9 uur ‘s ochtends bij het kantoor zijn. Hier krijgen we allemaal een snorkelset, een beker met onze naam er op en je kunt hier waterschoentjes huren als je zelf niet bij je hebt. Dit kost 100 Peso’s en je hebt ze zeker nodig!

Start van een mooie dag

Om bij de boot te komen moet je door het hoge water lopen. Als je een waterdichte tas bij je hebt is het dus slim om deze mee te nemen. Ik droeg mijn tas op m’n hoofd wat ook een prima oplossing was. Het is tijd om te vertrekken. Tijdens de boottocht moesten we allemaal vertellen uit welk land we kwamen en uit elk land werd er een muzieknummer opgezet. Ook heeft deze boot een bovendeck waar je kunt zonnen of vanaf kan springen in het water. Dat is een groot verschil met de andere boten. De plaatsen die op ons lijstje stonden waren: Cadlao Lagoon, Helicopter Island, Talisay Beach, Secret Beach, 7 Commandos en Small Lagoon. Bij Cadlao Lagoon is Expeditie Robinson 2013 opgenomen, gaaf om dit in het echt te zien!

El Nido

Time for some food

Wat erg bijzonder is aan deze boottour is dat er ook Kosjer eten wordt geserveerd. Er waren veel Israëlische mensen aanwezig op de boot, dat komt omdat deze boottour daar erg populair is om deze reden. Ook met andere dieet wensen houden ze rekening. Daarnaast was het eten echt onwijs divers en goed. We kregen twee maaltijden. De eerste was een grote maaltijd; verschillende soorten fruit, garnalen, vlees, zoete aardappel, twee soorten rijst, wit vis en verschillende groentes. Einde van de middag kregen we nog een bord met vegetarische Mie. Als je er van houdt om te snacken is het goed om je eigen snacks mee te nemen. Ook is er onbeperkt water aanwezig op de boot en bij terug keer krijg je nog een rum-coke, want dat kan natuurlijk niet ontbreken in de Filipijnen.

El Nido

Kosten, route en extra’s

Je heb verschillende tours bij alle organisaties: tour A, B, C (en soms D). Ik koos bij Ape tours voor C plus. Dit is tour C maar dan met wat hoogtepunten van A. Van te voren gaven ze wel aan dat we er misschien niet aan toe kwamen om alle plekken te bezoeken, dit was afhankelijk van het water en de tijd die wij op elke plek wilden doorbrengen. Ik betaalde 15oo peso’s voor de boottour, 200 environmental fee en 200 lagoon fee. Dit komt uit op 1900 Peso’s wat ongeveer 30 Euro is. Bij Small Lagoon kun je er voor kiezen om een kano te huren voor 100 Peso’s. Doe dit zeker want dit vond ik het mooiste stukje van de tour. Neem ook een SD kaartje, usb of harde schijf mee. De gehele tour worden er foto’s en drone shots gemaakt die je na afloop van de tour gratis krijgt.

Ik vind de tour een echte aanrader. Je betaalt bij deze tour iets meer dan normaal  maar daarin tegen krijg je goed eten, een top ervaring en de foto’s en video’s wat ik zelf een pluspunt vind.

♥ Guusje

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Comments

  1. Sanne schreef:

    Wauw! Prachtige foto’s. El Nido klonk wel bekend, maar ik wist niet meteen waar dit precies was. Wat tof ook dat je die foto’s gratis krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *