Witloof | Tof Belgisch eten in Maastricht

Dat Maastricht mij verrast had, heb ik je al verteld. Ze snappen de liefde voor eten en drinken als geen ander en Witloof is daar een perfect voorbeeld van. Een heus familiebedrijf, waarbij alles volgens oud recept op duurzame en biologische wijze wordt bereid. En dat proef je. Zonder pretenties, gewoon ouderwets goed eten. Kijk vooral ook even op de website. Heerlijke Vlaamse sferen.

Eten-in-maastricht-Witloof

What to order
Bij Witloof begin je bij het begin. De aperitief. Hier gaan we voor een cocktailtje met zelfgemaakte meloen jenever. Heerlijk. Dan komt de eindeloze kaart met alle mogelijke Belgische bieren tevoorschijn, dus daar zit ook altijd wel iets voor je tussen. Vervolgens staan er een heleboel fijne voorgerechten op het menuuke. Van ‘championnekes’ tot ‘Waalse Kruipers’ (mijn keus) en gezonde ‘vitaminesoepekes’. Voor het hoofdgerecht zou ik in dit seizoen zonder twijfel voor een van de mosselgerechten gaan. Van klassiekers, tot blauwe kaas, bier en gegratineerd. Mocht mosselen je niet aanspreken dan is dat geen probleem. Kies gewoon uit het stoofvlees, kaasfondue voor 2 en nog veel meer. Heb je naar al dit eetgeweld nog zin in iets of heb je gewoon standaard een apart gaatje in je maag speciaal voor toetjes, ga dan voor de Luikse wafel. Heb je, zoals ik, geen plek meer, maar wel dorst, dan kies je voor de jenever proeverijke. Er komen 11 zelfgestookte flessen op tafel, jij ruikt ze allemaal en kiest vervolgens 3 favorieten om van te genieten.

witloof bierkelder

What to expect
Wat je moet verwachten? Een heel gezellige avond. De kaart van Witloof staat vol met Vlaams en dat klinkt toch altijd net even vriendelijker, de inrichting brengt Vlaanderen echt de grens over en de mensen die er werken maken het compleet. De passie straalt van dit familiebedrijf af. Neem absoluut een kijkje in de bierkelder en geniet verder gewoon van al het lekkers. Volgende maand vieren ze hun 10 jarige bestaan, dus mocht je een excuus nodig hebben, here it is! En het fijnste misschien wel: Vrouwkes en ventjes, bij witloof eet gij tof voor weinig centjes.

Where
Sint Bernardusstraat/Helstraat 12, Maastricht.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.