Wintersport in Kitzbühel

Het is nu echt over en uit met de zomer. Op sommige plaatsen heeft het zelfs al gevroren! Winter is coming en dat betekent maar één ding: Het wintersportseizoen is om de hoek. Ik kan niet wachten om de Oostenrijkse sneeuw weer op te zoeken.

Nog maar een paar weken geleden was ik in de –toen nog groene– Oostenrijkse bergen om te hiken. Toen reden we door het dorpje Kitzbühel en dat zag er zo schattig uit dat we er een pitstop voor een warme apfelstrüdel maakten (mijn guilty pleasure tijdens die trip;). Ik zag mezelf al helemaal terugkomen als alles bedekt is met een witte laag sneeuw. Maar hoe is Kitzbühel eigenlijk als wintersportgebied?

Wintersport in Kitzbühel
Wintersport in Kitzbühel
Al sinds ik een dibbes van 11 ben sta ik jaarlijks op de lange latten in de Oostenrijkse sneeuw. En ik heb er alleen maar goeie herinneringen aan. De knusse huizen met de prachtige houten balkons, donzen dekbedden waarin je tot aan het puntje van je neus wegzakt, de gastvrije mensen en wienerschnitzel mit pommes. Oh en last but not least; de après ski natuurlijk:)

Wintersport in Kitzbühel

Kitzbühel is wat dat betreft echt een top bestemming. Door de gunstige ligging is het er heel sneeuwzeker. Met 209 km aan afdalingen (geprepareerde pistes en ongeprepareerde skiroutes voor freeriders) kunnen zowel beginners als gevorderden hun lol op. En de super moderne skiliften zorgen ervoor dat je in een mum van tijd boven bent. Ze zijn dan ook niet voor niets al 3 keer op rij tot het beste skigebied ter wereld gekozen.

Wintersport in Kitzbühel 4

Kitzbühel is meer dan alleen skiën
Tijdens het wintersporten heb ik er meestal wel 1 of 2 off-days tussen zitten. Dan wil ik niet de hele dag op de piste staan maar doe ik liever iets anders. Gelukkig hoef je jezelf wat dat betreft in Kitzbühel ook niet te vervelen:)
#Culinair genieten
Op de pistes en in het dal zijn ongeveer 60 berghutten te vinden. Dus wat denk je van een berghutten toer met in iedere hut een hapje en drankje? En je little black dress en pumps kan je ook gerust meenemen, want er is genoeg keuze uit de wat luxere restaurants.
#Evenementen
Jaarlijks gaan de beste skiers ter wereld de strijd met elkaar aan tijdens de beruchte Hahnenkamm race met afdalingen van wel 85%. Scary! Kom alvast in kerstsferen op de sprookjesachtige Kerstmarkt. Of wat denk je van de Snow Polo World Cup?

Wintersport in Kitzbühel 7
#Skisafari
Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar een skisafari lijkt me geweldig! Over een afstand van 35 km over de pistes van top naar top glijden en tussendoor aanschuiven in een van de vele berghutten voor een stevige hap und ein kleines bier:)
#Night skiing 
In maart van dit jaar heb ik voor het eerst aan night skiing gedaan in Japan. En dat is me toch gaaf! In Europa komt het nog niet zo veel voor, maar in Kitzbühel kan het gelukkig al wel! In het donker glijden over de glinsterende sneeuw met de twinkelende sterrenhemel boven je is iets magisch.

Mocht je een trip naar de Oostenrijkse sneeuw op de planning hebben staan,
toffe arrangementen vind je hier.


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

(We hebben dit artikel in samenwerking met Austria.info geschreven)

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.