Westergasterras | Amsterdam

Het WestergasTerras is onze favoriete hangout in Amsterdam. Het ligt op een steenworp afstand van ons kantoor, dus het gebeurt nogal eens dat we na werk hier belanden in plaats van braaf thuis:) Zomers hangen we er op een fatboy met een wijntje op het grote terras. En in de winter ruilen we het terras in voor het restaurant, wat dan omgetoverd is tot een knusse huiskamer compleet met twinkelende lampjes en een knapperend haardvuur.

Westergasterras Amsterdam - 1 (1)
Vorige week mocht ik samen met (food)bloggers Dishtales, Cravings in Amsterdam, Polabur en Waar Amsterdam Eet een aantal gerechten van het nieuwe wintermenu komen proeven. En die verwennerij sla ik natuurlijk niet af:)

What to expect at WestergasTerras?
Geen über hipster interieur, maar lekker rauw en industrieel zonder kil te zijn. Het is zo’n plek waar iedereen zich thuis voelt. Of je nou met je zondagse brakheid in je joggingbroek een ‘herstel’ wijntje komt doen of opgetut zit te wachten op je date. Het kan allemaal bij het WestergasTerras en juist door die vibe is het wat mij betreft zo’n fijne plek.

Westergasterras Amsterdam 2
What to order?
Zoals gezegd kregen we alvast een voorproefje van de nieuwe winterkaart die op 23 december in gaat. We beginnen met coquilles in een Oosterse Marinade en een millefeuille (lijkt op een tompouce) van gegrilde groenten. My god, allebei verrukkelijk! Daarna werden we getrakteerd op zeewolffilet met gemarineerde groenten en een tajine van pompoen. Heerlijk, kom maar door!

Westergasterras Amsterdam - 1
Om ons nog extra in de watten te leggen wordt er een bord vol met toetjes van SLA (Sweet Love Addiction) op tafel gezet.  Ze zijn onweerstaanbaar, qua looks en smaak! Ik geef zonder enig verzet toe aan deze quilty pleasures. Dan morgen maar een extra rondje hardlopen;)

Westergasterras Amsterdam - 1 (2)
WestergasTerras Roast Of
Buiten aan het spit hing boven de houtskool grill nog een culinaire verrassing op ons te wachten. Wilde eend:) Dus voor iedereen die met weemoed terug denkt aan de bbq’s van afgelopen zomer, het kan nog steeds! Vanaf januari is het iedere donderdag Roast Of bij het WestergasTerras met telkens een andere soort vlees van het spit. Lekker op z’n winters genieten met een glaasje glühwein.
Westergasterras Amsterdam
What’s special about this place?
Het is niet alleen een plek waar je lekker kunt eten en drinken, ze organiseren en hosten ook wekelijkse allerlei evenementen voor jong en oud. Je duikt er na het tafelen zo de WesterUnie in om te clubben en afgelopen zomer werd het terras iedere donderdagavond omgetoverd tot Cubaanse salsa dansfestijn.

Where to find WestergasTerras?
In een van de leukste parken van Amsterdam; het Westerpark. Recht tegenover de imposante Gashouder waar menigeen wel eens tot gruwelijk laat op de dansvloer heeft gestaan:)


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Westergasterras Amsterdam - 1 (7)
Westergasterras Amsterdam - 1 (6)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.