Wat te doen in Hong Kong? De leukste tips!

december 2015

De zon gaat bijna onder als ik op de Star ferry stap. Bestemming: de overkant van de ‘Hong Kong river’. Terwijl de lucht langzaam diep paars kleurt, gaan de lichten van de wolkenkrabbers aan en licht de skyline van deze indrukwekkende stad op. Dit is die stad die volledig is opgebouwd uit hoge gebouwen, waar je via bruggen van wolkenkrabber naar wolkenkrabber loopt, waar de Louis Vuittons en Chanels van de wereld in iedere mall te vinden zijn en waar je de lekkerste dimsum kunt eten. Tijdens onze 48 uur durende kennismaking  ontdek ik dat Hong Kong en ik een match zijn. Dit zijn mijn favoriete ‘Things to do in Hong Kong’.

Busy Bee Hong Kong
Voordat ik aan mijn favorieten begin, nog even wat extra info over Hong Kong city. In deze stad wonen namelijk ongeveer 7.2 miljoen mensen en dat is het vermelden waard. Dat is zo’n beetje de helft van heel ons land. In één stad! Ja, dat betekent dat het druk is, maar is dat vervelend? Ik vond van niet. Omdat alles keurig geregeld is (en iedereen die regels ook netjes opvolgt) verloopt alles soepel en er is zoveel te doen. De ideale stad voor een city trip.

ThingsToDoInHongKong7

Drink een cocktail @ Rooftopbar Riva
Doe er je voordeel mee, in deze stad zijn zoveel hoge gebouwen dat een rooftopbezoek echt op je to-do-list thuis hoort. Riva is onderdeel van een hotel en juist daarom perfect. Hier vind je namelijk geen hordes toeristen maar een charmant intiem terras met drankjes voor een eerlijke prijs (in Hong Kong) en ongekend mooi uitzicht. Niet gek ook als je je bedenkt dat dit hotel aan de rand van het Victoria Park ligt en over de haven uitkijkt.

ThingsToDoInHongKong4

Bezoek een park
In welke stad je ook bent, bezoek een park! Hier krijg je gratis en voor niks een goede indruk van het lokale leven. Hong Kong park trakteert je op een Tai Chi tuin die oprecht zen is en een bizarre combi van een prachtig aangelegde vijver omringd door de modernste ‘skyscrapers’. Victoria park heeft een verlichte running track en op zondag loopt het vol met Maleisiërs die hier samen eten.

Ride to ‘The Peak’
The Peak is een begrip in deze stad. Met een trammetje kun je de berg op om vervolgens van het uitzicht en de stilte te genieten. Laat je niet voor de gek houden bij het kopen van een kaartje, ze proberen je een dure variant aan te smeren inclusief een uitkijkdeck terwijl de berg één grote uitkijkpost is. Bespaar jezelf de kosten dus.

Neem de Star ferry
De overtocht duurt slechts een minuut of zeven, kost zo’n 25 cent en brengt je naar een –hoe kan het ook anders- mall met uitzicht op de skyline van Hong Kong. De perfecte plek om wat te eten of gewoon te slenteren over de boulevard.

ThingsToDoInHongKong5

Probeer dimsum
Dit is dimsum heaven, dus waar wacht je nog op? Er is niet één beste plek, het barst er van. Mijn favoriet: dimsum met shrimp in coconut sauce. Heerlijk!

ThingsToDoInHongKong6# Hang out @ The Optimist
Deze plek is van een gepassioneerde jonge Italiaan die ‘all in’ is gegaan om zijn droom na te jagen. He’s not in it for the money, dit is waar hij voor leeft. Dat zie je en dat proef je: stijlvol en smaakvol zoals je van een Italiaan verwacht:)

ThingsToDoInHongKong1Ga winkelen
Hong Kong is een stad die gebouwd is om te shoppen. Neem wel een goed gevulde portomonee mee, want de luxe merken hebben hier de overhand. Tenzij je genoegen neemt met ‘window shopping’, dan is de sky the limit.

ThingsToDoInHongKong8Verblijf in het Design Hotel
Soms kom je op plekken waar je zelfs door je flesje water op de kamer verrast wordt. Park Lane Hotel is zo’n plek. It’s fresh, it’s new, it’s artsy. De perfecte plek om over je jetlag heen te komen!

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *