Vliegen met baby | 5 Tips voor zorgeloze vluchten

Jaren reis je de wereld over zonder er bij na te denken. Je bent vanaf je twintigste van hot naar her gereisd, draaide je hand niet om voor een Thaise Jungle trekking in je uppie en nu maakt het vooruitzicht van een vlucht je angstiger dan bungyjumpen. Why? Omdat jullie nieuwste avontuur een mini mensje is dat zich niet altijd laat voorspellen. En laten we eerlijk zijn niemand wil in het vliegtuig in de buurt van een huilende baby zitten, laat staan dat dat krijsende kleintje op jouw schoot zit en je had bedacht dat 12 uur vliegen best moest kunnen. Reden voor veel ouders om dan maar veilig thuis te blijven. Dan kan het sowieso niet mis gaan… Zonde! Want stiekem is reizen met baby heel goed te doen. Hoe kleiner hoe beter eigenlijk! Daarom deel ik vandaag mijn tips die ons door een aantal lange vluchten (o.a. Kaapstad, 12 uur, Hong Kong, 12 uur en Nieuw Zealand, 29 uur) hebben gesleept. Vliegen met baby doe je zo:

#1 – Baby Cod (Baby bedje)

‘It’s the magic word’ als je het mij vraagt. Tot 2 jaar mogen babies in een ‘Baby cod’ (dat verschilt wel per maatschappij, KLM mag bijvoorbeeld maar tot 1 jaar, Cathay Pacific ging het op gewicht en mocht Yale nog met bijna 2 jaar in de cod): een bedje dat aan de muur voor je opgehangen wordt. Dit heeft twee enorme voordelen. 1) Jullie hebben veel meer beenruimte want dit zijn speciale plekken, en dat kost je niks extra. 2) je kleine heeft gewoon een eigen bedje, dus slaapt makkelijk in, blijft langer slapen en jij kun gewoon naar de wc als je moet (met slapend kind op schoot stel je dat graag zo lang mogelijk uit:). I.D.E.A.A.L.

Vliegen met Baby

#2 – Vliegen met baby doe je ’s nachts

Iets met gebruik maken van het natuurlijke slaappatroon van je baby. Met een beetje geluk slaapt die na drie maanden door (Dat wil nog wel eens anders zijn, believe me I know:). Hoe dan ook slaapt je kind in de nacht sowieso meer dan overdag dus als je lang moet vliegen maakt dat je vlucht aanzienlijk makkelijker. Wie weet doe je zelf ook nog een oog dicht:)

#3 – Ready for take off? –> Bring your own bottle (or boob)!

Ken je dat, dat je oren dicht gaan zitten bij het opstijgen? Nou daar heeft jouw kleine net zo goed last van. Als je dan voor het eerst in een vliegtuig zit en die gekke druk op je oren voelt, dan kan dat natuurlijk best reden zijn voor paniek. Aangezien je een baby niet kunt uitleggen dat hij even moet gapen of slikken, kun je hem het beste een handje helpen door tijdens het opstijgen wat melk te geven. Voor de meeste babies is de borst of fles rustgevend. Mochten de oren dichtzitten, dan drinkt hij ze mooi weer open.

#4 – ON board, NO sugar

Ik hoor je denken: “No shit Sherlock, iedereen snapt dat je je baby geen suiker geeft.” maar echt, de hoeveelheid danoontjes en babykoekjes (die gewoon suiker hebben) die ik als zoethoudertje naar binnen zie gaan zijn per vlucht niet op één hand te tellen. Ook verborgen suikers zorgen voor een sugar rush en als je dan niet mag bewegen, sterker nog je moet op schoot in een riem zitten en je kan nog niet praten… dan zit er maar één ding op: huilen, heel hard huilen. Het is mijn mantra: ON board, NO Sugar (oh en om het goede voorbeeld te geven, doen wij daar als ouders dus aan mee). We kopen wel iets lekkers als we eenmaal geland zijn en er weer ruimte is om te kruipen:)

#5 – Het duurt maximaal een vlucht lang

Dit klinkt niet zo vrolijk maar ik vertel mezelf altijd dat -stel dat het toch mis gaat en ik met een krijsend kind zit- de hel maximaal de lengte van de vlucht is. En wat er op je wacht is het sowieso waard. You’ll survive:)

Heb jij nog andere (betere) tips voor new moms? Deel ze!
(Manon schreef trouwens een handige inpaklijst voor je baby)
Lfs,
Vi

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.