Valencia city food guide

In het holst van de nacht gaat m’n wekker -bleh!- en nog geen uur later huppel ik vrolijk met m’n koffertje op Schiphol door de douane. Twee vlieguurtjes verder sta ik in korte mouwtjes en hippe zonnebril vol in de stralende Spaanse zon. “Well hello Valencia. It’s  good to be back!”

Valencia strand1
Ik ben de lucky basterd die er jaarlijks komt -tegek die internationale vrienden;)- en leer iedere keer weer een ander stukje kennen. Valencia vergelijk ik altijd een beetje met Amsterdam. Het heeft dezelfde ‘vriendelijke’ vibe, het is niet te groot maar heeft wel alles wat je van een stad verwacht. Including beach! Daarbij schijnt het zonnetje het grootste deel van het jaar en zijn de vliegtickets prima te betalen. #BIGLIKE

Valencia centrum1
De straten in het oude centrum zijn smal, omringd door romantische gebouwen met typisch Spaanse pleinen waar de zon altijd schijnt en je struikelt bijna over de restaurants. Spanje equals good food & wines. En laat ik daar nou net fan van zijn. Genoeg reden om uit te zoeken op welke plekken je als liefhebber van een Bourgondische lifestyle moet je zijn.

Cafe de las Horas4
#Café de las Horas
Een bezoek aan Valencia zonder Aqua de Valencia is niet compleet:) Deze frisse cocktail van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker wordt volgens klassiek recept gemaakt in Café de las Horas.

Cafe de las Horas6
Het excentrieke interieur is een bonte verzameling van katholieke accessoires die aan een woonkamer uit de pruikentijd doet denken. Trotse eigenaar Mark vertelt je met liefde honderduit over de bijzondere feesten die hij er organiseert. Van jazz tot fetisj parties. Als het maar open-minded is, daar draait het hier om.

Mercat Central5
#Mercat Central
Food, food, food. Zover je kunt kijken. Mercat central is een van de grootste overdekte food markets van Europa. Zeg maar zoals de Markthal in Rotterdam, maar dan 10 keer zo groot.

Mercat Central6
De geur van vers fruit en de felle kleuren van de groenten zijn een feestje voor je zintuigen. En OMG de hammen! Rijen dik reusachtige Iberico en Patta Negra. Wat een food paradijs is dit! Kwijl…

 

Mercado Colon1
#Mercado Colón
Een indrukwekkend stationsgebouw, ontworpen door een leerling van Gaudi, vol met mini restaurantjes waarvan veel organic food serveren. In de trant van de Foodhallen in Amsterdam. Drink een glaasje horchata bij la Casa de la Horchata.

Mercado Colon5
Volgens de locals is deze raw variant de beste in de wijde omtrek. Horchata is een melkachtige drank, gemaakt van aardamandelen, water en suiker. Spanjaarden drinken het graag in de zomer samen met fartons. Een zoete combi, maar om van te smullen!

Original VL2
#Original VL
Deze voormalige apotheek is door een jonge, ambitieuze dame omgetoverd tot een schitterende winkel met traditionele lokale producten. De oude medicijnkasten en het prachtige houten plafond zijn nog in originele staat.

Original VL6
Alle producten ademen vakmanschap en kwaliteit. Van speciale biertjes tot de beste olijfolie. De perfecte spot om op je gemak rond te neuzen om een cadeautje voor het thuisfront te scoren.

Valencia header1
#Escuela de Arroces y Paella
Zelfs na al mijn bezoekjes aan Valencia wist ik niet Paella hier vandaan komt. Shame on me! In het nabijgelegen natuurpark Albufeira wordt de rijst voor dit wereldberoemde gerecht verbouwd.  De kneepjes van het vak om de perfecte paella te maken leer je in Escuela de Arroces y Paella. De Valenciaanse variant met kip, konijn, bonen en tomaat.

Paella 4
Terwijl de paella op het vuur staat te pruttelen geniet ik met mijn tafelgenoten van de nodige glaasjes lokale wijn. Als het iets begint aan te branden is ie klaar. Time to eat! Het smaakt werkelijk goddelijk. Not bad for a first timer:) Met een volle buik en een paella kookdiploma op zak wandel ik gelukzalig de deur uit.

La Lola3
#Restaurant La Lola 
Een beetje verstopt in een smalle straat loop ik restaurant La Lola binnen. Het interieur is modern en strak zonder kil te zijn. Zodra ik samen met m’n tafelgenoten aan de tafel zit worden flessen cava ontkurkt. Cheers! Ons oog valt gelijk op de eigenaar van het restaurant die als twee druppels water op David Guetta lijkt. LOL.

La Lola
De gerechten zijn niet alleen prachtige plaatjes om te zien, maar smaken ook nog fantastisch. Het zijn traditionele gerechten, maar wel verpakt in een modern jasje. Daarbij is het prijstechnisch ook een hele aantrekkelijke spot. Voor €15 smikkel je al van een uitgebreide lunch. Not bad at all!

Palacio de la Bellota2
#Palacio de la Bellota
Zodra je hier binnen stapt valt er een warme deken van authentieke Spaanse sfeer om je heen. Prachtige hammen met een haak vastgeketend aan het plafond, mozaïek tegeltjes op de muren en donkere houten meubels. Een tikkeltje ouderwets en juist daarom is Palacio de la Bellota zo ontzettend knus.

Palacio de la Bellota5
Toen de inktvis werd geserveerd moest ik mezelf bedwingen om niet het hele bord naar mezelf toe te trekken en alles gelijk naar binnen te schuiven. Mijn god wat was die verrukkelijk! Ik heb serieus zelden zo’n heerlijke inktvis gegeten. En het bleef maar doorgaan; kaasjes, flinter dun gesneden ham, super knoflook aiolli etc etc. Een absolute aanrader.

Exercise 
Hartstikke leuk hoor al dat eten met wijntjes, maar die calorieën moeten er natuurlijk ook weer vanaf gesport worden! Dat is geen probleem in Valencia. Er is zat sportiefs te doen. Een fietstour door de stad, een 10K run door het Turia park of langs het strand. En laten we vooral shoppen niet vergeten. Dat is pas serieuze exercise:)

Caro hotel
Sleep
Wanna feel like a princess? Baden in luxe doe je middenin het centrum in het schitterende Caro hotel. De kamers zijn super stijlvol ingericht en het ontbijtbuffet is Michelin ster waardig.
Met een iets beperkter budget is hotel AdHoc Carmen een hele goeie optie. Het hotel is pas geopend en ligt ook middenin het centrum. Voor €49 heb je al een keurige kamer. Met meerdere personen een kamer delen is hier ook geen probleem.

Al zin in een weekendje op z’n Spaans genieten?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Valencia kunst en wetenschap Valencia plein1

Valencia girls1 Valencia Xmas1 Valenica kunst en wetenschap1

Valencia bank1

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.