Vakantiekeuzes | 7 redenen om voor een rondreis te kiezen

Reizen is iets heel persoonlijks. De één wil het liefst de hele week in de zon bakken, de ander wil juist actie en sommige mensen ontvangen graag vooraf een vast programma. Hoe meer ik reis, hoe meer ik leer over mijn favoriete manier van reizen. Dat dat door de jaren heen verandert door de veranderingen in m’n leven heb ik onderweg gemerkt. Na het ontmoeten van m’n liefde (ik was backpacken in mn eentje gewend:) zwanger reizen (een uitdaging als je gek bent op locale delicatessen ‘Mag ik dit?’ en wijn ‘Neem nog glas lief’ *grump*:), en reizen met baby (Zoals Nike zegt: ‘Just do it’), durf ik inmiddels wel te zeggen dat -ongeacht welke verandering er ook op m’n pad komt (zo reizen we inmiddels met driejarige peuter en ben ik 33 weken zwanger)- rondreizen mijn favoriet is. En dit is waarom:

Rondreis Madeira – Lookout point bij Hotel Restaurant Quinta Do Furao

De 7 voordelen van een rondreis

 1. Jij bepaalt
  Bij een rondreis begin je met een soort basisreispakket waarbij je zelf toevoegingen kunt doen. Als je dat wil tenminste. De tickets, de hotels en de auto zijn inbegrepen. De rest regel je zelf. Wil je een excursie bijboeken, dat kan. Zie je het wel als je aan het reizen bent, dan is dat ook prima. Jij bepaalt.
 2. Je ziet de highlights van een land
  Door jarenlange ervaring van reisaanbidders, weten zij als geen ander wat de tofste plekken van een land zijn. Een onvergetelijke reis zorgt er immers voor dat je misschien nog een keer boekt. Toen ik mijn wereldreis plande, spiekte ik altijd bij de aanbieders die rondreizen aanboden om daar te bepalen welke plekken ik zelf wilde bezoeken:)

  Rondreis Madeira – Lava Pools @ Porto Moniz

 3. Je hebt alle vrijheid van de wereld
  Vanaf het moment dat je aankomt en je de auto hebt kies je zelf wat je doet. Ga je eerst naar je hotel of juist lekker een stukje cruisen: it’s up to you! Het kunnen stoppen op idyllische plekjes en kunnen kiezen voor de leukste lunchplekken of restaurants, onderweg picknicken en vooral het niet vastzitten aan andermans tijden (behalve die van je kind mocht je die hebben:) zorgen er in mijn ogen voor dat je echt kunt genieten. En heb je een rustdag nodig, dan laat je de auto lekker staan!
 4. En rijdt de mooiste routes
  Natuurlijk kun je via de snelweg in een rap tempo van A naar B, maar het beton en gebrek die mooie omgeving van een land zorgen er voor dat ik veel liever voor de idyllische routes kies. Zelfs ondanks m’n wagenziekte! (De oplossing: reispillen -die je niet mag als je zwanger bent- of zelf achter het stuur gaan zitten). Stoppen bij een uitkijkpunt, actie voor je kind (speeltuin, mini golf, trapveldje, you name it) of gewoonweg voor een koffietje bij een oud lokaal barretje zijn priceless.

  Rondreis Slovenië – Pecica area

 5. Geen tijd kwijt met speuren naar hotels
  Voor mensen die op roadtrip gaan, gaat de meeste tijd qua voorbereiding zitten in het vinden van goede en betaalbare slaapplaatsen. Soms ben je zelfs onderweg nog aan het zoeken (zeg ik uit ervaring) en dan geniet je veel minder van de mooie route die je aflegt. Als je voor een rondreis kiest wordt dat deel al voor je gedaan. Lekker handig.
 6. Slimme deals
  De grote reisaanbieders (zoals TUI waarmee we recentelijk naar Madeira gingen) hebben door hun jarenlange ervaring goeie contacten opgebouwd. Omdat ze veel inkopen, krijgen ze hogere kortingen en daar profiteer jij mooi van. Ook hebben ze in ieder land een eigen team zitten zodat jij -mocht er iets tijdens je reis aan de hand zijn- weinig tijd kwijt bent aan het oplossen van problemen. Just the way I like it.
 7. Exploring the daily life
  Door je eigen route te kiezen kom je weinig andere reizigers tegen en reis je dwars door het leven van een land en haar inwoners. Je komt in lokale supermarkten, ziet de bouwstijl van een land, mensen die in hun tuin aan het werk zijn, misschien stop je ergens en maakt een praatje met locals (ik vraag altijd wat hun favoriete plekken zijn), je ziet voedselstalletjes langs de weg en natuurlijk dingen die anders zijn bij ons. Kortom je maakt een reis door het dagelijkse leven van een land helemaal op jouw tempo.

Je merkt het, ik hou van deze manier van rondreizen. Heb jij een andere favoriete reismanier: tell me!
Ik probeer namelijk graag iets nieuws uit:)

Love,
Vi

Rondreis Duitsland – when the boys needed some action.

Rondreis Madeira – toen we onze routeplanner besloten te negeren en hier uitkwamen.

Rondreis Slovenië – toen we honger hadden en zomaar bij dit prachtige restaurant terecht kwamen.

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.