Vakantiehuis huren (met vrienden of familie)? De 5 grote voordelen

Het liefst ga ik op reis vlak voor het hoogseizoen echt begint. Dus stapten we eind mei in het vliegtuig naar Mallorca. Nu ik met twee kids reis, en het me ook leuk leek om mijn ouders eens te verrassen, vroeg dat om een iets andere aanpak. Dus ging ik op zoek naar een plek waar 4 volwassenen en 2 kids er echt even uit konden. Bij mijn zoektocht kwam ik tot een fijne ontdekking: een vakantiehuis huren is de beste optie! This is why:

1. Wat je ook zoekt, het bestaat

Het leuke van vakantiehuizen, is dat geen huis hetzelfde is. Perfect want waarschijnlijk zijn er net zoveel verschillen in huizen als in de vakantiewensen van reizigers. Wij houden bijvoorbeeld van uitzicht, wilden graag een zwembad en zochten naar een plek waar mijn ouders mee konden (leek ons leuk om hen te verrassen met een family trip:) zonder dat je de hele tijd op elkaar lip zit. Een beetje privacy is fijn :) Wij vielen als een blok voor deze fantastische villa van Belvilla die exact had waar wij naar zochten voor het ultieme vakantiegevoel.

2. Privacy guaranteed

Goed, er zijn dus twee soorten privacy: de privacy van mede-reizigers (in ons geval mijn ouders en onze kids) en de privacy van andere reizigers. Vooral naar dat laatste hunker ik altijd. Als ik Nederlanders hoor duik ik meestal weg. Geen zin in de “Jullie ook hier?” gesprekken. In het geval van onze te gekke villa (sorry, ik ben er op:) was zelfs het eerste soort privacy gecoverd. Het huis bestond namelijk uit twee delen die ieder aan een andere kant van het zwembad lag. Opa en Oma sliepen daar, de kids natuurlijk bij ons maar wel op een eigen kamer en één van de badkamers lag tussen de slaapkamers in. Reken maar dat je dan privacy hebt!

3. ‘BIGGER’ is niet altijd ‘BETER’

Tuurlijk, een mega resort beslaat vele vierkante meters maar die moet je ook met vele toeristen delen. Tel daar de jacht op zonnebedjes bij het zwembad bij op, samen met all you can eat diners uit een gaar keuken en de torenhoge kosten van een fles wijn in de lobby van een hotel en je hebt in mijn ogen misschien wel de beste reden om een vakantiehuis te huren. In jouw huis bepaal jij wat er op tafel komt en dat voor een fractie van de prijzen in een hotel.

4. Waar voor je geld

Het gemiddelde vakantiehuis heeft het niveau van een **** sterren hotel. Wil je mooier? Geen probleem! Ons huis had werkelijkwaar alles: 5 slaapkamers met ieder een grote eigen badkamer, een keuken die in MTV cribs past met klimaatkasten voor de wijn, een speciale oven om borden warm te maken, een professioneel koffie apparaat, you name it. Er was een woonkamer met grote eettafel, buiten waren 5 verschillende zithoeken (op het dak voor het huis, onder een prieel vol planten ect.) die allemaal wel een keer op de dag zon hadden, naast het zwembad was een een mega BBQ. En had ik al verteld over de privacy en de palmbomen? Ja, dit is waar voor je geld:)

5. Niks moet, alles mag

Tijdens onze vakantie hadden we het er met elkaar over: de voordelen van een vakantiehuis. Mijn liefde zei dat hij vooral de balans zo fijn vindt dat je niet ieder moment uit eten moet of ontbijt in een volle ontbijtzaal. Zelf kunnen koken en iets lekkers kunnen maken is enorm ontspannen en nog fijn voor je portemonnee ook. “Harmonieus” vonden mijn ouders het. En eigenlijk was ik het allemaal met ze eens. We waren dicht bij elkaar en hadden meer dan genoeg ruimte om ook even tijd voor onszelf te nemen. Zo mogen vakanties altijd zijn!

Lfs,
Vi

2 Reacties

  • Imre schreef:

    Wat een leuke post. Goed idee om opa en oma mee te nemen. Wij hebben zojuist besloten hetzelfde te gaan doen. Nu kijken of we een lekker huis in Italië kunnen vinden! x Imre

  • Marloes schreef:

    Altijd ontspannen om op zondag even wat van jullie te lezen. Wij gingen vroeger altijd met mijn ouders naar een vakantiehuisje. Goed idee dit. Liefs, Marloes

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.