Travel Tip | 6 must see natuurwonderen

Reizen zit in mijn bloed. Ik wil nog zoveel van deze wereld zien maar ik ben ook super blij met wat ik allemaal al heb gezien met mijn 21 jaar. Natuur inspireert me en ik denk nog zo vaak terug aan deze mooie plekken en wat ik daar heb meegemaakt. Het is de beauty maar ook de herinneringen die deze plekken voor mij zo ontzettend speciaal maken. Deze maand draait om inspireren dus laat ik je 6 plekken zien die wat mij betreft echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Grand Canyon National Park | 6 must see natuurwonderen
Een hele bekende plek die je hier waarschijnlijk wel had verwacht. Dit natuurwonder is overweldigend, bijzonder en heel erg mooi. De eerste keer dat ik deze immense diepte in keek was ik overdonderd. De diepte, de kleuren en dat kleine riviertje wat er loopt. Ik ben gaan zitten en heb een half uur lang daar gezeten en alleen maar genoten van het bijzondere uitzicht. Ook raad ik het je zeker aan om met een helikopter vlucht te doen. Dit is iets om nooit meer te vergeten!

2. Big Sur Region California | 6 must see natuurwonderen
Rijden over Highway 1 en kijken naar het zee uitzicht en de prachtige rotsen is werkelijk waar prachtig. Onderweg stoppen op de mooiste plekken zoals de McWay Falls maar ook alle andere stops onderweg kun je gebruiken als uitkijkpunt. Wij hebben op een mooi plekje met zeezicht gekozen voor een picknick met de hele familie. Een herinnering die heel bijzonder is.

6 must see wereldwonderen

3. San Pedro de Atacama Desert | 6 must see natuurwonderen
Eén van de bijzonderste plekken op aarde vind ik toch wel de Atacama woestijn in Chili. Geperst tussen het Andes gebergte en de Pacific vind je ineens een woestijn die ontzettend kleurrijk is en zeker de moeite waard om te bekijken. Wat ik aanraad is om een dagtour door de vallei te doen. Je loopt dan de hele dag met een gids langs de mooiste en unieke plekken van de woestijn. Mijn beste herinnering aan deze plek is dat onze gids zei: ‘Trek hier je schoenen maar uit en ren naar beneden!’ So we did en dat voelde zo ontzettend goed!

4. Berchtesgadener Alpen | 6 must see natuurwonderen
In de zomer van 2013 hebben wij met een grote groep een wandeling gemaakt door de Berchtesgadener alpen. Dit gebergte ligt in de buurt van mijn geliefde Hinterthal. Je kunt via een pad naar het Riemannhaus klimmen en dan heb je een van de vetste uitzichten ever! Je moet er wat voor over hebben want het is zo’n 3 à 4 uur klimmen. Maar als je boven staat krijg je een energiekick waar je u tegen zegt. Ik raad je wel aan om te trainen voor dat je aan deze klim begint. Het is namelijk best wel zwaar en je stijgt honderden meters.

6 must see wereldwonderen

5. Tanganyikameer | 6 must see natuurwonderen
Tanzania is één van de mooiste landen die ik ooit heb bezocht. Dit land heeft zo veel te bieden qua natuur. Van eilanden met strand, grote rozenplantages, de hoogste berg van Afrika, een krater en verschillende wildreservaten. Ontzettend divers en dat maakt het zo uniek! Het Tanganyikameer is een van deze bijzondere plekken. Het is het grootste meer van Afrika en je kunt er van alles doen. Zoals Mahale National Park bezoeken en daar de chimpansees bekijken. Een van de vetste ervaringen van mijn leven!

6. De Dolomieten | 6 must see natuurwonderen
Het staat op de UNESCO lijst en dat doet het zijn naam zeker aan. Dit gebergte is zo ontzettend ruig dat het bijna niet te vergelijken is met de Alpen. Ik ben hier in de zomer geweest en heb de mooiste foto’s kunnen maken van dit natuurwonder. Het staat ook nog op mijn bucketlist om er een keertje te gaan skiën!

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.