DUITSLAND | Things to do in Trier

november 2015

Trier, het is de oudste stad van Duitsland, barst van de café’s en knusse eetgelegenheden en ligt in misschien wel het mooiste wijngebied van het land: Rijnland. Dit is zo’n plek waar de zomers net zo’n feest zijn als de kleurrijke herfst of de gure winter. Je frisse Riesling wordt namelijk zonder pardon vervangen door een warme glühwein op een kerstmarkt. Ben je fan van cultuur en een culinaire liefhebber? Dan zijn dit jouw must-do’s!

Things to do in Trier

Thing to do in Trier # Go on a guided city tour Deze stad is meer dan 2000 jaar ouden barst van de prachtige verhalen. De gidsen (wij hadden de lovely Mrs Marleen Decroos) zijn een bron van informatie die de anekdotes graag met je delen. Een stadswandeling om je dag mee te beginnen is echt een aanrader! Thing to do in Trier # Lunch @ Weinstube Kesselstatt De kans bestaat dat jouw stadswandeling eindigd bij de oude Basiliek. Perfect om even neer te strijken en te genieten van het uitzicht en een lunch. Binnen tussen de vele wijnen of buiten tussen het groen met uitzicht op de Basiliek. Kijk niet raar op als iedereen om je heen al aan de wijn of bier zit, it’s a life style:)

Thing to do in Trier # Explore the unexplored achter de Basiliek Veel reizigers komen de basiliek aanschouwen en vanwege de grootsheid en rijkheid van dit bouwwerk houdt daar hun stadswandeling vaak op (op zich logisch want er is een wine tasting om de hoek:) maarrrr… precies achter het indrukwekkende gebouw start de oude stad. De plek waar ooit de notabelen woonden en wat nog steeds aanvoelt als een middeleeuws stadje in deze stad. Een aanrader dus! Thing to do in Trier # Do a wine tasting @ Bischhöfliche Weingüter Wie naar Rijnland gaat, die ontkomst niet aan een wijntasting… of twee:) Bij …. krijg je een tour door hun prachtige kelders met duizenden liters wijn. Natuurlijk proef je hun favoriete wijnen. Als kerst op de taart sluit je de tour af in een extreem oude ruimte waar nog overblijfselen van ‘way way back’ te zien zijn. Dit alles geheel is stijl met een glaasje bubbles in je hand. Thing to do in Trier # Take a walk (or a picknick) in de ‘Palace Garten’ Dit is zo’n plek waarvan je je kan indenken dat er vroeger jonkvrouwen in indrukwekkende jurken zwierig door de tuin flaneerden. Nu is het een plek om even tot rust te komen, je hoofd leeg te maken of – als het zonnetje schijnt – lekken buiten te eten met vrienden. Thing to do in Trier # Wine & Dine @ Weinsinnig Deze knusse plek is perfect voor een winetasting en krijg je trek, dan serveren ze goddelijke ‘Flammkuchen’. Ze hebben een wand vol lekkere wijnen en is één van de twintig plekken vrij, dan mag je zelf een nieuwe fles uitkiezen om de plek te vullen. Wat een fijne plek!

“You have to really taste a culture to understand the true value of it.” (and so we did;)

 ♥ Vi

Thing to do in Trier

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *