The Hoxton Amsterdam

The Hoxton Amsterdam

Een bezoek aan het nieuwe hotel The Hoxton Amsterdam stond hoog op mijn lijstje. Om de hoek van de negen straatjes in hartje Amsterdam vind je het viersterrenhotel-concept, dat uit Londen aan de Herengracht is neergestreken. De 5 grachtenpanden uit de17e eeuw, waaronder de voormalige burgemeesterswoning aan de Herengracht heeft 110 kamers. Het interieur vind ik geweldig. Fijne designelementen, het mixed and matched. Het voelt huiselijk maar ook uber hip. Het concept is tot in detail doorgevoerd. De service is top en het enthousiaste van het personeel werkt aanstekelijk.

The Hoxton Amsterdam
Wie het hotel binnenstapt, ziet en voelt meteen dat The Hoxton geen standaard hotel is. Het kenmerkt zich door het stijlvolle interieur en de fantastische vibe! De perfecte mix tussen New York, Londen en Amsterdam. Je vergeet éven dat je gewoon in Amsterdam bent. Slapen doe je hier ook echt heerlijk, met uitzicht op de gracht maar ik ben eigenlijk vooral enthousiast over het feit dat je het hotel niet uit hoeft voor een goede avond uit.

The Hoxton Amsterdam

Staying in is the new going out
Als we op zaterdagavond binnen stappen is het gezellig druk in Lotti’s, de bar en het restaurant van het hotel. Mooie mensen en hipsters in overvloed, dus genoeg om naar te kijken. We beginnen met een gin tonic in een van de cosy zitjes aan de bar. Het restaurant is volgeboekt maar laat op de avondje bemachtigen we toch een tafel. Lekker eten, denk aan klassiekers als steak tartare, Caesar salad, ribeye & fries en ze hebben een uitgebreide wijnkaart. Hoe lekker is het als je rollend naar je hotelkamer kan vanuit het restaurant.

The Hoxton Amsterdam

Eat, sleep and repeat
We overnachten in een van de cosy canal view kamers. De kamers zijn stuk voor stuk bijzonder: monumentale plafonds, vintage items, een geweldige badkamer, mooie kunstboeken op de nachtkastjes en oude ansichtkaarten. Op het bureau lag een persoonlijke notitie en een heerlijke pakje verse stroopwafels. Het hotelbed met kraakhelder bedlinnen is hemels en vanuit bed hebben we een prachtig uitzicht over de gracht.

The Hoxton Amsterdam

Sunday Snooze

Op de hotelkamer vind je een breakfast bag van Stach. Hier op geef je aan hoe laat je je ontbijt zou willen ontvangen. Deze hang je dan buiten je kamer op en op het juiste moment wordt je breakfast bag vers gevuld. Wat is er nou romantischer dan op zondagochtend in bed te ontbijten. De herfstzon schijnt op het bed en we genieten  van een verse jus, yoghurt met huisgemaakte granola en een lekker banaantje.

The Hoxton Amsterdam

 Dit hotel is écht het allerleukste hotel waar ik ooit sliep. Waar wacht je nog op! Reserveer hier een kamer.


Tess

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.