The Fat Mermaid | Scheveningen

Van zwoele zomer avonden krijg ik nooit genoeg. En hoewel het nu nog herfst lijkt komt de zomer dit weekend terug. Tijd voor een hotspot op het strand. Extra leuk: deze vrijdag en zaterdag is het vuurwerkfestival.

Scheveningen heeft zoveel strandtenten dat je gewoon bijna niet weet waar je moet beginnen. Op de boulevard kom ik eigenlijk nooit. Mij vind je op het Zwarte Pad of het Zuiderstrand, daar is het een stuk rustiger en zit je tussen de locals. Tot nu, want er is a new kid on the block! Meet The Fat Mermaid! Een bezoek aan de boulevard waard voor deze fijne plek.

Welcome The Fat Mermaid

#What to expect?
Wat een coole vibe! Fijne tunes uit de boxen, parasols, kussentjes, knusse hoekjes, hangende plantjes, bloemen, retro stoelen, een giga groot Perzisch tapijt, een bar vol met de mooiste dranken, gloeilamp-slingers en een openhaard. Je krijgt er direct een flinke dosis vakantiegevoel van. Aan de voorkant romantische plekjes voor twee –je begrijpt daar zaten wij- met een prachtig uitzicht. De eigenaren Malou, Manon en Sjoerd hebben een flinke dosis horecaervaring en liefde voor het strandleven, dat voel je en dat zie je. De bediening is vrolijk en maakt van onze avond een écht avondje uit. Zelfs als het weer later op de avond omslaat en het met bakken uit de hemel komt.

Interieur The Fat Mermaid

#What to order
Op het strand ga ik standaard voor de burger, maar dit keer laat ik me verleiden tot de gegrilde bavette met rosevalaardappeltjes, courgette, rucola, Parmezaanse kaas en truffelolie. Van lekker eten hebben ze hier verstand. Je kan vanaf 9 uur terecht voor wentelteefjes, voor de lunch wraps en broodjes en ze hebben te lekkere antipasti mezze tapas voobij de wijn én dan allemaal met je voeten in het zand.

food The Fat Mermaid

#Where is it?
Aan de boulevard, op het strand tussen de Keizerstraat en het Kurhaus. Strandweg 19, 2586 JK Scheveningen.

Life’s better in flip flops!


Tess