Sushi Samba | Londen

Sinds ik in Newcastle woon, is het een geliefd uitje. Londen. Niet per sé omdat het nou zoveel dichterbij is. 3 uur in de trein is nog steeds ver. Toch voelt het als ‘makkelijker’, ik woon tenslotte in Engeland en Londen ligt daar ook… (the mind works in mysterious ways;) Tijdens mijn laatste bezoek aan de stad, heb ik een bucket list restaurant van m’n lijstje kunnen strepen. Ik vind dat zo fijn he. Een bestemming kiezen en dan als een malle uitzoeken wat de lekkerste restaurants zijn, terwijl de meeste musea me gestolen kunnen worden. Cultuurbarbaar, zou m’n vader me noemen… Maar goed. Even terug naar dat restaurant. De naam? Sushi Samba. En ik kan je nu vast vertellen. Het is een must-visit.

Untitled-1

What to expect?
Op de bovenste verdieping van een 39 verdiepingen tellend kantoor gebouw, heb je een onvergetelijk uitzicht over de stad. Alleen dit is al een goede reden voor een bezoekje. Zeker op een mooie dag, waarbij je op het dakterras kunt genieten van je cocktail. De aankleding van het restaurant is reden nummer 2. Overal bamboe, enorme beelden én bomen, grote kroonluchters en gedimde lichten. Kleine hoekjes met tafels, lounge banken en een grote open sushi bar. Het is een exclusief gebeuren. Hoe cool je ook bent, op witte sneakers kom je niet binnen en zonder reservering maak je weinig kans. Het is dan ook een heerlijk avondje mensen kijken.

What to order?
Het concept van Sushi Samba is een mix Japans, Braziliaans en Peruaans. Al deze culturen op één bordje klinkt heftig, maar is een geweldige smaaksensatie. Zo serveren ze taco’s gevuld met sashimi, sushi met jalapeños en ribs met miso. Opvallend op de kaart is dat je een kilo van het bijzondere Kobe beef kunt bestellen. Kost wat (1000,-), maar het is dan ook heel bijzonder en gelukkig wel bestemd voor groepen;). Wij hielden het bij een heel klein stukje Kobe en djeez wat is dat mals! Verder zijn de crispy taquitos een must en is ook de tempura shrimp veel te lekker. Oh en ook de sushi is heerlijk en vooral anders dan anders.

Geen reisje naar Londen in het vooruitzicht? Ook in New York, Miami en Vegas kun je langs… Oh en hier is de website.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.