Stop #5 | Las Vegas a.k.a. time to party

Na San Francisco is het alweer tijd voor de laatste stop op deze American roadtrip. Let’s go to Vegas, baby. Om tijd te besparen leveren we onze auto in en stappen op het vliegtuig. Beladen met 7 koffers, 4 rugtassen en heel veel spullen landen we niet veel later in de woestijn waar we onze trip 2 weken ervoor begonnen zijn. De cirkel is rond.

Las Vegas is een bijzondere plek, maar om te beseffen hoe bizar het echt is moet je het gewoon ervaren. De hotels bijvoorbeeld, alles is zo ingericht dat je nooit naar buiten hoeft en al je dollars daar uitgeeft. Wij slapen in the Venetian en dit hotel is een stad an sich. Compleet met winkelstraten, ontelbaar restaurants, een kanaal met gondels en een heerlijke airco. Naar buiten gaan, de 46 graden in, voelt bijna als een straf. Zeker als je bedenkt dat de zwembaden geen (geen) parasols hebben. Toch wagen we ons eraan. Dit is tenslotte de eerste zonnige plek die we tegenkomen tijdens de reis.

IMG_5946 Schermafbeelding 2016-08-14 om 11.26.53

We zijn terug in Vegas met een reden, EDC. Een enorm festival gehouden op een race track net buiten de stad. De file ernaartoe is kilometers lang, maar eenmaal binnen kijk ik m’n ogen uit. Bijna iedere vrouw loopt rond in niet veel meer dan ondergoed, de ene creatie nog creatiever dan de andere, en iedereen gaat helemaal uit z’n dak. Overal schiet vuurwerk omhoog en de podia zijn bizar indrukwekkend. Dit is echt een aanrader!

De rest van ons verblijf in Vegas bestaat uit zonnen, eten en feestjes. De eerste avond even we bij Sushi Samba en dat is gelijk een enorme aanrader. In Londen was ik al fan, maar Vegas heeft het zo mogelijk overtroffen. Ook Hakasan is een tip. Hier kun je, zeker rondom EDC, na het eten ook fantastisch dansen.

Natuurlijk bezochten we ook een van de vele shows. Het allerliefst gingen we naar J.Lo. Haar optreden lijkt me zo indrukwekkend. Helaas had zij vakantie. Toen ik daarna met de optie voor Britney aankwam werd ik even door de heren aangekeken. Daar gingen ze echt niet aan beginnen. Toen ook de Micheal Jackson tribute vakantie bleek te hebben viel de keus uiteindelijk op 1 van de 5 Cirque du Soleil shows, O. De onderwatershow was echt prachtig om te zien!

Recap Las Vegas
To do

  • EDC: Voor de festival liefhebbers onder ons. Een groot verkleed en dans feest.
  • Grand Canyon: En dan het liefst met helikopter. Wat een indrukwekkende trip was dat. Een van de mooiste dingen die ik ooit heb gedaan (het hele verhaal lees je hier).
  • A little gamble: Je kunt Vegas natuurlijk niet bezoeken zonder een paar dollars te vergokken. Wij hebben één middag aan de roulettetafel doorgebracht, toen buiten het warmte record verbroken werd. Best vermakelijk, al was het geld snel op…
  • De strip: Moet je natuurlijk even bewandelen. Al is een keer genoeg. Ik had de stoepen veel breder verwacht, maar vond het desalniettemin een must.
  • Een show: We wilden naar J.Lo, maar die had vakantie. Toen wilden we naar Britney, maar daar waren de mannen het niet mee eens. Uiteindelijk werd het Cirque du Soleil O. Een super indrukwekkende water show. Er is dus keuze genoeg, maar zet er sowieso één op je programma.

To eat

  • Sushi Samba: Sushi Samba heeft 5 restaurants over de hele wereld. Zo at ik al eens in Londen (aanrader). In Vegas aten we heerlijke miso sea bass, en alleen daarvoor moet je hier al eten.
  • Hakasan: Onze liefde voor Aziatisch eten is groot. In Hakasan is het donker, met hoekjes en afschermingen. Een beetje een mysterieuze setting. Ze hebben de lekkerste Dim Sums en hun duck salad is onovertroffen. Na het eten rol je zo de club in, waar met een beetje geluk de beste DJ’s van de wereld hun kunsten laten zien.
  • STK: Een geweldig steak house waar je dan ook de lekkerste biefstukjes voorgeschoteld krijgt.
  • Payard: Een patisserie/breakfast cafe in Ceasars Palace. Dit hotel is sowieso een bezoekje waard en ik raad je aan om in de ochtend te gaan en hier je ontbijtje te eten. Van heerlijke eitjes tot wraps en taartjes.

Love,
Fiek

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.